İngiliz teknoloji milyarderin ölümü doğrulandı

İngiliz teknoloji milyarderin ölümü doğrulandı

İngiliz teknoloji milyarderi yatının batmasının ardından ölü bulundu. İşte tüm detaylar.

Birçok haber ajansının haberine göre, İngiliz teknoloji girişimcisi 59 yaşındaki Mike Lynch’in günlerce süren arama ve kurtarma çalışmalarının ardından öldüğü doğrulandı. 183 metrelik süper yat Bayesian, Pazartesi sabahı yerel saatle sabah 5 civarında şiddetli bir fırtına sırasında Sicilya açıklarında alabora oldu. Lynch, yolcular ve mürettebat da dahil olmak üzere gemideki 22 kişiden biriydi; 15 kişi kurtarıldı ve olayların hemen ardından bir ceset bulundu. O zamandan beri Lynch’inki de dahil olmak üzere beş ceset daha bulundu. Reuters’in kurtarma operasyonuna yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, şu anda hala kayıp olan tek kişi kızı.

İngiliz teknoloji milyarderin ölümü doğrulandı

Lynch, teknoloji şirketleri Autonomy ve Darktrace’in kurucu ortağı oldu ve risk sermayesi şirketi Invoke Capital’ı kurdu. Autonomy’nin Hewlett-Packard’a 11 milyar dolarlık satışının ardından Lynch, satışları şişirdiği ve HP’yi yanılttığı iddiaları nedeniyle son on yıldan fazla bir süreyi hukuki bir mücadelenin içinde geçirdi. San Francisco jürisi Haziran ayında onu 15 dolandırıcılık suçlamasının tamamından beraat ettirdi.

Yat gezisinin amacı İngiliz milyarder Lynch’in son zaferini, ailesi, arkadaşları ve iş ortaklarının da katılımıyla kutlamaktı. Ölenlerin diğer üyeleri arasında yatın şefi Neda ve Lynch ve Judy’yi temsil eden Clifford Chance avukatı Chris Morvillo ve Morgan Stanley International’ın icracı olmayan başkanı Jonathan Bloomer yer alıyor. Lynch’in karısı Angela Bacares enkazdan kurtuldu ve güvende.

Indiana Jones Oyunundan Yeni Bir Fragman Yayınlandı