Independence Day’e Geri Sayım!

independence day resurgence trailer released

1996 yılında gösterime girdiğinde büyük sükse elde eden Independence Day, gişe rekorlarını bir bir yıkıp geçmişti. 20 senelik ayrılığın ardından bilim-kurgu kültü yeniden hayat buluyor.

1996 yılı bilim-kurgu müdavimleri açısından çok özel bir yıldı. Independence Day isimli bilgisayar efekti şaheseri bir filme tanışmıştık. Yapım, 75 milyon dolarlık bütçesine karşın, 900 milyon dolara yakın gişe hasılatı elde etmişti. Sonraki birkaç yıl boyunca, devamının geleceği yönündeki dedikodular ise hayal kırıklığı yaratmış ve türün hayranları, artık umutlarını yitirmişlerdi.

20Th Century Fox'un yeni şahaseri
Independence Day

Ne var ki tam 20 yıllık bir ayrılığın ardından film, Independence Day: Resurgance (Bağımsızlık Günü: Diriliş) ismiyle geri dönüyor. İlki gibi Roland Emmerich’in yönettiği filmde, orjinal yapımdan tanıdığımız Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox ve Brent Spiner’ın yanı sıra taze kan niyetine Liam Hemsworth(Thor’u canlandıran Chris Hemsworth’un kardeşi ve Hunger Games serisinde de çok önemli bir role sahipti), Jessie Usher, Maika Monroe, Sela Ward, Angelababy, Joey King, Charlotte Gainsbourg, Patrick St. Esprit ve William Fichtner gibi oyuncular rol almış.

İlk filmin baş rolünde gördüğümüz Will Smith ise programının The Suicide Squad ile çakışması ve stüdyonun kendisine, beklenenden az ücret teklif etmesi nedeniyle, filmde yer almamaya karar vermiş. Will Smith’in yokluğunu, daha önceki satırlarda kariyerinden kısaca bahsettiğimiz Liam Hemsworth doldurmaya çalışacak.

200 milyon dolar yapım bütçesine sahip Independence Day: Resurgance, 24 Haziran 2016’da gösterime girecek.