IMEI kayıt ücreti telefondan pahalı olacak!

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Yeniden Değerleme Oranı’nın açıklanmasıyla birlikte IMEI ücretlerine yapılacak zam da belli oldu.

IMEI kayıt ücreti telefondan pahalı olacak! Akıllı telefon dünyasında bir dönem daha sona eriyor diyebiliriz. Çok değil, üç-beş sene öncesine kadar birçok insan yurtdışından gelecek telefonlarla uğraşmak istemez, gidip Türkiye garantili akıllı telefonları satın alırdı.

iphone 14 ​

Daha sonra döviz kuru artmaya başladı ve yurtdışı telefonlar son derece cazip hale geldi. Tabi bu sefer yurtdışı telefonlara rağbet arttı ve bir zamanlar neredeyse bedavadan biraz pahalı olan IMEI kayıt ücretleri zaman içerisinde hızla artmaya başladı.

iPhone kullananlar yüksek

IMEI kayıt ücreti telefondan pahalı olacak!

Özellikle son iki senede akıl almaz oranlarda zamlanan IMEI ücretleri, bu yıl itibariyle 2.732-TL’ye kadar çıktı. Ancak sıkı durun asıl patlama bugünden sonra yaşanacak. TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon verileriyle birlikte, yeniden değerleme oranları da belli oldu. Buna göre gelecek sene uygulanacak her tür matbu ücret %122,9 oranında yeniden değerleme oranına tabi tutulacak. Tabi bunların içerisinde trafik cezaları ve IMEI kaydı da var.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Basit bir matematiksel hesapla şu an 2.732-TL olan IMEI kayıt ücretinin %122,9 zamla 6.090-TL olacağını söyleyebiliriz. Bu da başlı başına bir akıllı telefon ücretine tekabül ediyor. Nitekim Oppo, Xiaomi gibi büyük markaların bile giriş seviye bazı modelleri bu fiyatlardan alınabiliyor. Tabi hal böyle olunca da, artık kolay kolay kimsenin yurtdışından bir akıllı telefon getirerek kayıt ettirmek isteyeceği düşünülmüyor.

Twitter, çalışanları işten çıkarmaların bugün olacağı konusunda uyardı