Turkcell Uygulamalarıyla Geleceğe Yatırım Yapıyor

turcell

Turkcell son 4 senedir  sağlık alanında çalışmalar yapıyor. Mobil uygulamalar geliştirerek, sağlık alanında da kendini  göstermek isteyen Turkcell, Sağlık metre gibi uygulamalarla hasta bilgilerinin doktora ulaşmasını sağlayan hizmetler üretiyor.

Son yıllarda sektör odaklı çalışmalara imza atan Turkcell, geliştirdiği uygulamalarla, hasta doktor ilişkisinin daha hızlı ve her zaman yapılabilmesini emin bir şekilde sağlamaya çalışıyor. İlk çalışmaları SMS tabanlı bilgilendirme hizmeti olan Turkcell, gebelik, obezite, çocuk bakımı gibi konularda içeriklerin uzmanlarca hazırlandığı paketler sağlıyordu kullanıcılarına. Bu paketlerle Turkcell firmasının 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını haberlerden duymuştuk. Şimdi ise Turkcell grubu, kronik hastalıkların takibatını yapmayı düşünüyor. Turkcell bunun yanında aile hekimliği konusunda da çalışmalar yapıyor. Tüm sağlık sistemini mobil ortama taşımayı düşünen Turkcell, bu durumdan sağlık sektörünün de memnun olduğunu belirtti.

turcell

Turkcell grubunun sağlık teknolojilerini geliştirecek çalışmalara imza atmasının sebebi, gelecekte bunların revaçta olacağından dolayı. Yakın bir zamanda giyilebilir teknolojiler, revaçta olacak. Bunlara entegre edilen nabız, kan şekeri, kalp, kolesterol gibi rahatsızlıkları ölçebilecek parametreler, telefondaki uygulamalar aracılığıyla, kişinin doktoruna anbean gönderilecek. Herhangi bir acil durumda ise doktor uyarılacak. Buda hastaya erken müdahaleyi mümkün kılacak. Gelişen bu sektör içerisinde Turkcell firması da yerini almak istiyor.