İklim krizi yüzünden evlilikler artabilir! İşte sebebi

İklim krizi yüzünden evlilikler artabilir! İşte sebebi

İklim krizi son yıllarda fazlasıyla kendini hissettirmeye başladı ve durum iyiye de gitmeyecek. İşte tüm detaylar.

Yeni bir rapor, kız çocuklarının sayısının 2050 yılına kadar yaklaşık 40 milyona çıkacağı konusunda uyardı. Tahminen 29,9 milyon ergen kız, hem erken evlilik hem de yaşamı değiştiren iklim felaketleri riskinin en yüksek olduğu ülkelerde yaşarken, bu sayının yüzde 33 civarında artması bekleniyor. “Kızlara yönelik riskler gerçek. Save the Children’ın kıdemli danışmanlarından Shruti Agarwal, “Bu, aşırı kalabalık yüzünden oluşan bir sorun. Güvenli hizmetlerin eksikliği sebebiyle bir felaketin kaotik sonrasında kızların karşı karşıya kaldığı cinsel taciz ve istismar artabilir” ifadelerini kullandı.

İklim krizi yüzünden evlilikler artabilir! İşte sebebi

“Yıllarca süren kuraklık yüzünden aileler yoksulluğa sürüklenirken, hangi boğazları doyuracakları konusunda imkansız kararlar vermek zorunda kalırken, 18 yaşına gelmeden evlenmeye zorlanmak söz konusu. Küresel iklim krizi kız çocuklarının hayatlarını ve geleceklerini şimdiden değiştiriyor. Mevcut harcamalar çocukları neredeyse tamamen görmezden geliyor ve bunun değişmesi gerekiyor” yorumlarını yaptı.

Küresel STK Save the Children tarafından yayımlanan rapora göre, iklim krizine karşı son derece savunmasız olan ve hâlihazırda giderek artan etkiler altında sarsılan Sahra Altı Afrika ve Güney Asya’daki ülkeler, özellikle de Bangladeş, Çad ve Gine bu durumdan en ciddi şekilde etkilenecek. İklim krizi yüzünden kızlar kötü etkilenebilir, bu da değişik sorunların kapısını açabilir denebilir.

HONOR, Kantar BrandZ ilham veren inovasyon yıldızı ödülünü kazandı