İklim değişikliği gittikçe ciddi bir hal almaya başladı

İklim krizi yüzünden evlilikler artabilir! İşte sebebi

İklim değişikliği çoğu açıdan dünyaya sorun teşkil ediyor. Giderek ciddileşen sorun insanların hayat standartını da kötü etkiliyor. Araştırmalara göre durum daha da kötüye gidecek. İşte tüm detaylar.

Yeni bir araştırmaya göre, rekor kıran yaz sıcak hava dalgası Amerikalıların iklim krizine yönelik şüphelerini eritiyor gibi görünüyor. Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi’nin yeni anketine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde tehlikeli derecede yüksek sıcaklıklar, kontrol edilemeyen yangınlar, şiddetli fırtınalar ve su baskını getiren aşırı hava koşulları, iklim değişikliğinin nedenlerine yönelik araştırmaları arttıdı. Anket, ABD’li yetişkinlerin yüzde 64’ünün aşırı hava koşullarıyla ilgili yakın zamanda bir deneyim yaşadığını bildirdiğini ve bunun kısmen iklim değişikliğinden kaynaklandığına inandıklarını bildirdi; bu oran Nisan ayında yüzde 54’tü. İklim değişikliği giderek daha fazla hissedilmeye başladı.

İklim değişikliği gittikçe ciddi bir hal almaya başladı

Yüzde 87’si ise son beş yılda kişisel olarak olağanüstü bir hava olayı yaşadıklarını söylerken, katılımcıların yaklaşık dörtte üçü bunu iklim kriziyle ilişkilendiriyor.

Anket, iklim hakkındaki görüşlerin siyasi görüşlerle yakından bağlantılı olduğunu gösterdi. Aşırı hava koşullarına maruz kalan Demokratların yaklaşık yüzde 93’ü bunun iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğuna inanırken, Cumhuriyetçilerde bu oran yalnızca yüzde 48. Kötü hava koşulları ve sıcaklar dünya genelinde sorun oluştururken kapıdaki gıda krizi de farklı endişelere yol açıyor. Bu kapsamda dünya farklı bir yöne evriliyor denebilir.

Digital Footprint Intelligence : Sahte mobil uygulamalara karşı koruma sağlıyor