İkinci el otomobil fiyatları düşeceğine daha da yükseliyor!

Buick elektrikli otomobil

Son dönemde sıfır otomobil fiyatlarına gelen zamlar ikinci eldeki fiyatların da artmasına zemin hazırladı. Biz ikinci el otomobil fiyatları düşecek diye beklerken, fiyatlar daha da yükselmeye başladı. İşte konunun tüm detayları.

İkinci el otomobil fiyatları düşeceğine daha da yükseliyor! İkinci el otomobil pazarındaki fiyatlar herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Malum şu sıralar sıfır otomobil fiyatlarında düzenli bir artış söz konusu. Kısa bir süre öncesine kadar fiyatı 350 bin TL olan sıfır otomobiller birkaç ayda 450 bin TL’ye satılmaya başladı. Hal böyle olunca ikinci el otomobil pazarında da işler kızışmış oldu.

Araç kiralama hizmetleri

Hali hazırda otomobil fiyatları zaten makul seviyelerde değildi. Bir de bunun üzerine zamlar da eklenince ikinci el pazarındaki etiketler iyicene “yok artık” denilecek seviyelere ulaştı.

Sıfır otomobilde stok sıkıntısı geri döndü

İkinci el otomobil fiyatları düşeceğine daha da yükseliyor!

Eğer piyasayı az çok takip ediyorsanız geçtiğimiz yıl 200 bin TL altına sıfır otomobil alınabildiğini de hatırlayacaksınızdır. Fakat bu yıl içerisinde çok şey değişti. Öyle ki artık bu fiyatlara ikinci el otomobil satın almak bile zorlaşmış durumda.

İkinci el otomobil

Basit bir şekilde örneklememiz gerekirse, şu anda 2013 model bir i20 için 340 bin TL civarında fiyatlar talep ediliyor. Bu otomobilin geçtiğimiz yıl ki sıfır fiyatı ise yaklaşık olarak 200 bin TL’ydi. Sadece bu oran üzerinden bile aradaki mantık uyuşmazlığını görmek mümkün.

Geçtiğimiz yıl 2021 model sıfır i20 için 200 bin TL istenirken, şimdilerde 100 bin kilometreyi devirmiş, 2013 model bir araç için 340 bin TL talep ediliyor. Yorum sizlerin.

Türkiye’ye 5G ne zaman gelecek? 2023 olabilir mi?