ICT Professional Foundation üniversitelileri destekliyor

ericsson

Ericsson,   2015’te çalışmalarına başladığı ICT Professional Foundation Programı’nın ikinci yılda Ortadoğu Bölgesi’ndeki 15 ülkeye dokunarak öğrencilerin, geleceği şekillendirecek teknolojilere ilişkin değerli bilgilere ulaşmasını sağlıyor. 

Ericsson, iki ay süren kurslarla üniversite ve ICT Professional Foundation sektörü arasındaki açıkları kapatmak üzere bir köprü kurarak, genç yeteneklerin Ericsson gibi şirketlere katılmasının kapısını aralıyor. Ericsson ise yapılan online kurslarla geniş bir öğrenci kitlesine hitap ediyor; stajlar ve lisansüstü programlar için maliyet ve lojistik açısından etkin bir yetenek havuzu oluşturuyor.

Programa Türkiye’den katılan üniversiteler arasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bulunuyor.

ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuna Balkan; Ericsson’un ICT Professional Foundation Programı ile birlikte, öğrencilerinin profesyonel hayatlarına harika bir başlangıç sunulmasından ötürü mutlu olduklarını ifade ediyor.

ICT Professional Foundation

Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkanı Rafiah İbrahim konuyla ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “Ericsson olarak ICT Professional Foundation Programı çerçevesinde bölgenin en iyi üniversiteleriyle işbirliği yapmaktan onur duyuyoruz. Amacımız, hırslı gençlerimize ilham olarak, onların yeteneklerini geliştirerek mükemmel birer profesyonel olmalarına, geleceğin Bağlantılı Toplumu’nda öncü olmalarına yardımcı olmaktır.”

Ericsson Ortadoğu Bölgesi İK Müdürü Girish Johar ise; “ICT Professional Program’ın tamamladığımız birinci yılında 441 öğrenciye ulaştık. İkinci aşamaya geçtiğimiz için çok heyecanlıyız ve programın ICT ile ilgilenen bölge gençlerine çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yetenek havuzunu genişletmek için çeşitliliğe odaklanarak, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin bilgili, tecrübeli gelecek nesil ICT liderlerinin yetişmesine destek sunacağız” dedi.

Kasım’da Piyasaya Sürülecek Tüm Bomba Oyunlar!