IBM, tüm Rus işgücünü işten çıkarmaya başladı

IBM, tüm Rus işgücünü işten çıkarmaya başladı

CEO Arvind Krishna’nın bugün kamuya açıkladığı bir nota göre, IBM Rusya’daki operasyonlarını “düzenli” bir şekilde durdurmaya başlayacak. İşte detaylar.

IBM, Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından satışları durdurmayı veya Rusya’dan tamamen çekilmeyi seçen diğer Batılı şirketler dalgasına katılarak Mart ayında ülkedeki ticari faaliyetlerini askıya aldı. Artık Rusya’da iş yapmamasına rağmen şirket, Rusya’da yerleşik çalışanlarına ödeme yapmaya devam edecek. Ancak Reuters’in geçen ay bildirdiğine göre, ABD’nin Rus bankalarına yönelik yaptırımları şirketin ülkedeki çalışanlarına ödeme yapmasını zorlaştırdı.

IBM, tüm Rus işgücünü işten çıkarmaya başladı

Yavaşlama, IBM’in Rusya merkezli işgücünün istihdamını da sonlandıracağı anlamına geliyor. “Bu süreç bugün başlayacak ve yerel iş gücümüzün ayrılmasıyla sonuçlanacak. Rusya’daki meslektaşlarımız, kendi kusurları olmaksızın, aylarca süren stres ve belirsizliğe katlandı. Bu haberin zor olduğunun farkındayız ve şirketin yanlarında olmaya ve destek sağlamak ve geçişlerini olabildiğince düzenli hale getirmek için tüm makul adımları atmaya devam edeceğinden emin olmak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Şirket, yatırımcılara artık Rusya ile iş yapmamanın kârlılığı üzerinde çok az etkisi olacağını söyledi. Şirketin finans başkanı Jim Kavanaugh, Nisan ayında yaptığı ilk çeyrek kazanç çağrısında, “Rusya, şirketin çok küçük bir parçası” dedi. Rusya, IBM’in geçen yılki toplam gelirinin yaklaşık yüzde 0,5’ini veya 57,4 milyar dolarlık toplam gelirinin 300 milyon dolarını oluşturdu. Şirketin Rusya’da federal bankalar, enerji şirketleri ve Rus Demiryolları dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli müşterisi var. Şirket, 2019’da Moskova’da birçok Rus müşterisini vurguladığı Düşünce Zirvesi’ni bile düzenledi.

iOS 16, güvenlik düzeltmelerini otomatik olarak yükleyecek