Hyundai Elentra Göz Kamaştırıyor!

hyundai elentra

Son yıllarda gerek tasarım, gerekse de donanım konusunda çıtayı yükselten ve Avrupalı rakiplerine açıkça meydan okuyan Hyundai, Elantra modeliyle de büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Koreli üreticinin Elantra modeli beşinci nesiliyle güncel görünümüne kavuşmuş, geçtiğimiz aylarda yapılan makyajlanan tasarım, hem de donanım açısından daha da iddalı bir konuma gelmişti. Aracın genel tasarımına değinecek olursak, önde artık markanın klasikleşen altıgen panjuru, geriye doğru çekilmiş özel tasarımlı far grubu ve keskin hatlara sahip tampona entegre sis farları ile Elantra’nın sportif bir görünüme sahip olduğunu söylemem gerek. Aracın coupe formlu yan tasarımında gövdeyi boydan boya geçen belirgin hatlar güçlü bir profil yaratırken, arka bölümde de yine farklı tasarımıyla bagaj kapağının iki yanına konumlanan stop lambaları ve  özel aydınlatma dikkat çekiyor.

2015 hyundai elantra3

4550 mm’lik uzunluğuyla sınıfındaki önemli rakipleri geride bırakan Elantra, 1775 mm genişlik, 1445 mm yükseklik ve 2700 mm gibi iddialı bir aks mesafesiyle iç mekanda son derece cömert bir kullanım alanı sunuyor. Aracın iç mekanı da dış tasarım kadar iddialı. Malzeme kalitesi ve işçilik sınıf standartlarını fazlasıyla karşılıyor. Prestij duygusunun ön plana çıktığı kabinde ön panel ve gösterge panelinin mavi renkli aydınlatmalar bu şıklığı pekiştiriyor. Çift renkli ön panel estetik bir görünüm sunarken, geniş ön ve yan camlar sayesinde iç mekan ferah ve aydınlık bir ortama sahip. Orta konsolun en üst kısmında dijital saat bulunurken daha altta büyük tasarlanan müzik sisteminin yerini çok amaçlı kullanıma uygun 8 inçlik ve dokunmatik dijital ekran alıyor. Elite donanım paketinde sunulan internet bağlantılı gelişmiş multimedya ünitesi ise Elantra’yı sınıfında öne çıkartıyor.

1.6 litrelik benzinli motor görev yapıyor. 1591 cc hacmindeki motor 6300 d/d’de 132 HP güç üretirken, 158 nm tork üretiyor. 6 kademeli şanzıman sistemi aracı, 195 kilometre son hıza taşırken, 100 kilometreye 11.5 saniyede eriştiriyor.

Samsung Galaxy S6 Hakkında İlk Detaylar