Huawei’nin AppGallery uygulamasında büyük hata!

h1

Teknoloji endüstrisini takip ediyorsanız, muhtemelen Huawei’nin başının çok büyük dertte olduğunun farkındasınızdır. Şirket, Mayıs 2019’da, Google dahil olmak üzere bazı uzun vadeli ortaklarıyla çalışmasını engelleyen bir ABD ticaret yasağına tabiydi. 

Bu, Huawei telefonlarının Play Store gibi Google hizmetlerine erişemeyeceği anlamına geliyor. Bu yüzden şirket, Google Play Store’a “AppGallery” adlı kendi alternatifini oluşturmak zorunda kaldı. Ancak, kullanıcıların ücretli uygulamaları ücretsiz olarak indirmesine izin veren belirli bir aksaklıkla karşı karşıya olduğu bildiriliyor.

Bu güvenlik açığı/aksaklık Dylan Roussel isimli kullanıcı tarafından keşfedildi. Huawei’nin uygulama API’sinin ücretli uygulamalar için hiçbir koruma sağlamadığını buldu. Bildirildiğine göre, ücret ödemeden bile premium uygulamalar için orijinal bir APK indirme bağlantısı elde etmek mümkün.

AppGallery

Sorunun yalnızca belirli bir uygulamada olmadığından emin olmak için Russel birden fazla uygulama indirmeyi denedi ve her seferinde başarılı oldu. Ancak, indirdiği bir oyunun lisans doğrulaması vardı ve bunu geçemedi.

Huawei’nin aksaklarıkları, uygulamalarını Huawei’nin AppGallery’sinde yayınlayan geliştiricilerin kazançları üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir. Sadece bu değil, bu sorun aynı zamanda uygulama korsanlığını da davet ediyor. Saldırganlar, AppGallery’yi ziyaret etmeden çok sayıda premium uygulamayı indirmek için API’den yararlanabilir.

Huawei’nin AppGallery’sinde yayınlanan ücretli bir uygulamaya sahip bir uygulama geliştiricisiyseniz, DRM aracılığıyla uygulamanıza AppGallery DRM Hizmeti gibi ek koruma araçları uygulamanız önerilir.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 lansman etkinliği 20 Mayıs’da