Huawei’nin 64-Bit Akıllı Telefonu Ortaya Çıktı

Huawei G628 575

Özellikle gelişmekte olan pazarlarda oldukça etkili olan Çinli telefon üreticisi Huawei’nin 64 bit işlemcili orta seviye akıllı telefonu gün yüzüne çıktı.

64 bit işlemcili akıllı telefonların sayısı her geçen gün artarken, bu işlemcileri kullanan telefonların fiyat aralıkları da çeşitleniyor. LG Electronics, Samsung ve Sony gibi teknoloji devleri merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarında 64 bit işlemciler kullanmaya hazırlanırken, düşük maliyetli ve orta seviye akıllı telefonlarda da bu tür işlemciler kullanılmaya devam ediyor.

Huawei_G628

Özellikle Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda piyasaya sürdüğü düşük maliyetli akıllı telefonların kullanıcılardan gördüğü yoğun ilgi sayesinde akıllı telefon pazarındaki etkinliğini önemli ölçüde arttıran Huawei de 64 bit işlemci kullanma modasına ayak duracak gibi görünüyor. Firmanın 64 bit işlemcili yeni orta seviye akıllı telefonu bugün yüzüne çıktı.

Şimdilik G628 kod adıyla anılan telefonun donanımsal özellikleri arasında 1280 x 720 piksel çözünürlükte 5 inç dokunmatik ekran, 64-bit sekiz çekirdekli 1.5 GHz MediaTek MT6752 işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 8 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera yer alıyor. Yaklaşık 160 dolara satışa sunulması beklenen Huawei G628 Çin’de piyasaya sürülmesinin ardından diğer pazarlara da taşınacak.

Android Wear İçin BBM Gün Yüzüne Çıktı