Yeni Huawei Watch GT 5 ve Pro ve D2 akıllı saat ailesi ön inceleme

y rher 1

#İŞBİRLİĞİ

Huawei, 19 Eylül’de Barselona’da düzenlediği HUAWEI Yenilikçi Ürün Lansmanı’nda, HUAWEI WATCH GT 5 Serisi, HUAWEI WATCH D2 ve HUAWEI WATCH Ultimate Green gibi giyilebilir cihazlarını tanıttı. Etkinlikte ayrıca yeni nesil HUAWEI MatePad Pro 12.2 inç ve HUAWEI MatePad 12 X tabletleri de tanıtılarak, gelişmiş üretkenlik için yenilikçi ekran teknolojileri sunuldu.

HUAWEI WATCH GT 5 Serisi, geliştirilmiş sensörler ve HUAWEI TruSense Sistemi ile donatılarak sağlık ve fitness takibini daha hızlı, daha doğru ve kapsamlı bir şekilde sunuyor. Bu seri, havacılık sınıfı titanyum alaşımı ve nanokristal seramikten üretilen Pro modeliyle dayanıklılık ve şıklığı bir arada sunuyor. Golfçüler ve dalgıçlar için özel olarak geliştirilen modlar sayesinde, 15.000’den fazla golf sahası haritası ve serbest dalış moduyla spor aktivitelerini daha kapsamlı bir şekilde takip edilebiliyor. 46mm, 42mm ve 41mm modelleriyle dikkat çeken seri, 14 güne kadar pil ömrü sunarak kullanıcıları yarı yolda bırakmıyor.

Yeni Huawei Watch GT 5 akıllı saat ailesi ön inceleme

Huawei Watch GT 5 ve GT 5 Pro akıllı saat ailesi, deyim yerindeyse amiral gemisi detaylar sunuyor. GT 5 ailesine baktığımızda, çelik malzeme kullanıldığını görüyoruz. 46 ve 41mm boyut seçenekleri var ve pek çok farklı kayış seçeneği sunuluyor. Şirket, bir önceki ailede ana renk olarak yeşili belirlemişti. Bu yeni ailede ana renk ise mavi.

Yeni seri, gelişmiş bir arayüze sahip. Önceki seriye kıyasla daha belirgin ve canlı detaylar var. İster adımlarınızı, ister kalorinizi, isterseniz de uyku düzeninizi takip edin. Ürün, geliştirilmiş konum doğrulama özelliği sayesinde de gerek yürüyüş esnasında gerekse de diğer açık hava egzersizlerinizde size en doğru bilgileri sunabiliyor.

Huawei GT 5 Pro ise, adeta premium ibaresinin karşılığını veriyor. Ürünün çerçeve ve kayışında havacılık sınıfı titanyum malzeme kullanılıyor. Böylece paslanmaz çeliğe kıyasla çok daha dayanıklı ve aynı zamanda hafif de. İlk deneyimlerimiz esnasında hem şık tasarımı hem de akıcı arayüzüyle beğenimizi kolaylıkla kazanabildi.

Tabii yeni saatlerde dikkat çekici başka özellikler de var. Örneğin sağ yan taraftaki iki tuşa aynı anda basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Böylece ister uyku düzeniniz isterseniz de egzersiz programınızla ilgili detayları anında arşivleyebilir, hatta sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bir diğer yenilik ise, artık saat ekranı üzerinden de klavyeyle yazma desteği sunuluyor. Böylece WhatsApp, Messenger ve Instagram gibi uygulamalar üzerinden gelen mesajlara anında cevaplar yazabiliyorsunuz. Emoji desteğinin sunulması da ayrıca güzel.

Peki golf oynuyor musunuz? Evet, bu yeni saat ailesinde profesyonel golf modu da bulunuyor. Üstelik İstanbul ve Antalya’da yer alan pek çok golf sahasının verileri de saatte sunuluyor. Böylece oynarken sahada neredesiniz, nasıl bir zemin var, ne kadar mesafe var, bu tip detayları da kolaylıkla görebiliyorsunuz.

Bu saatlerin 40 metre derinliğe kadar sorunsuz çalıştığını, dolayısıyla serbest dalış yapanlar için merak uyandırdığını da söyleyelim.

Huawei Watch D2 ise farklı bir kulvarda yardıma koşuyor

Huawei Watch D2, tansiyon problemi olan kullanıcılar için hazırlanmış bir ürün. Üstelik tıbbi ürün kategorisinde yer alıyor. İlk D serisi saate kıyasla daha ince ve hafif bir tasarımda. Aynı zamanda daha yüksek doğrulukta sonuçları sunabiliyor. Kısa sürede tansiyonu ölçebilen cihaz, verilerinizi e-nabız üzerinden doktorunuzla da paylaşmanıza imkân sunuyor. Ürünün tansiyon ölçümü esnasında gayet sessiz çalıştığını da belirtelim.

Daha fazla detay için ön inceleme videomuza göz atabilirsiniz.

İyi seyirler.

Asus Zenbook S16 inceleme: Seramiğin zerafeti, yapay zekanın gücü!