Huawei Watch 3 Pro akıllı saat: Harmony OS ve eSim ile geliyor

HU1

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Watch 3 Pro akıllı saat ile karşınızdayız. Şık tasarıma ve güçlü bir yapıya sahip olan saat, aynı zamanda Huawei’nin kendi Harmony OS işletim sistemiyle geliyor ve eSim desteği de sunuyor.

Huawei Watch 3 Pro, klasik ve elite olmak üzere iki versiyona sahip. Bize deneyimleyebilmemiz için klasik versiyonu geldi. İlk bakışta beğenimizi kazanan saat, bilekteki tutuş hissiyle de hoşumuza gitti.

Ürünün kullanmaya başlamadan önce, tamamen şarj etmenizi, telefonunuza Huawei Sağlık uygulamasını yüklemenizi ve hem uygulamanın hem de saat yazılımının en güncel sürümde olduğundan emin olmanızı öneriyoruz.

Ürünün kasası 48mm değerde ve titanyum ile seremik malzemelerden faydalanılmış.

Yani oldukça sağlam diyebiliriz. Kayış tarafına baktığımızda ise, deri malzemeden yararlanılmış.

Saat, kayış hariç 63 gram ağırlıkta ve bilekte gerçekten zengin bir görüntü sunuyor. Gerek gündelik yaşantınızda gerekse de iş yaşantınızda, giyim tarzınıza kolaylıkla uyum sağlayabilir nitelikte.

Ürünümüz 5 ATM suya karşı dayanıklı olarak geliyor. Yani yağmur altında kullanımlarda, havuzda yüzerken ya da banyo yaparken saati kolunuzdan çıkarmanıza gerek yok.

Yine saatimizin sağ yan tarafına baktığımızda, iki tane fiziksel tuş görüyoruz. Üstteki tuş, aynı zamanda bir döner çember görevi de görüyor. Bu sayede ekrandaki objeleri büyütüp küçültebildiğimiz gibi, seçenekler arasında da yukarıya ya da aşağıya doğru hızla hareket edebiliyoruz.

Alttaki tuş ise, bir nevi kısayol tuşu ve bunu kendi isteğimize göre özelleştirebiliyoruz. Örneğin, bu tuş yardımıyla egzersizlere erişebilir ya da Huawei’nin uygulama mağazasına kısayoldan erişebiliriz.

Huawei Watch 3 Pro’nun en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesini ekranı oluşturuyor.

Safir camın tercih edildiği ve 1.43 inç değerdeki ekran, bir akıllı saat için gerçekten büyük ve kullanışlı bir değer diyebiliriz. Üstelik firma, bu saatinde Amoled teknolojisine yer veriyor.

Net görüntüler için 466 x 466 çözünürlük ve 1000nite kadar parlaklık sunuluyor. Ayrıca, 60Hz ekran yenileme hızından da söz edebiliriz.

Gerek iç mekân kullanımı, gerekse de dış mekân kullanımlarında yeterli belirginlik düzeyi var. Parlaklık seviyesini genellikle “otomatik” modda kullandık ve bundan memnun kaldık.

Tabii bu dokunmatik ekran, en ufak dokunuşlarınızı dahi algılayabiliyor. Ekranlar arasında geçiş yapmak için kaydırın, dokunun ya da saat kadranını değiştirmek için bir süre basılı tutun. Peki ellerimiz nemliyken de rahat bir kullanım mümkün mü diye soracak olursanız, deneyimlerimiz itibarıyla “evet” cevabını verebiliriz.

Başta da belirttiğimiz gibi saatimiz, Huawei’nin Harmony OS işletim sistemiyle geliyor. Arayüz gayet hoş, kullanımı da gayet kolay ve akıcı. Sistemin kullanımına alışabilmek için sadece birkaç dakikaya ihtiyacınız var.

Huawei Watch 3 Pro akıllı saat: Harmony OS ve eSim ile geliyor

Saatimiz 16GB dahili depolamaya ve 2GB RAM’e sahip. Zaten performanslı çalışıyor, ki geniş depolama faktörü sayesinde istediğimiz pek çok uygulamayı da rahatlıkla indirip kurabiliriz.

Watch 3 Pro, bünyesinde Bluetooth 5.2, Wi-Fi 2.4GHz, NFC ve GPS gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini barındırıyor. Yani çoğu zaman bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan da pek çok işleminizi saat üzerinden rahatlıkla halledebilirsiniz. Örneğin, açık havada koşu yapıyorken GPS takibi de saatiniz üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Burada çift kanallı GPS takibi söz konusu, ki bu da konum ve rota doğruluğu için önemli bir faktör.

Bir diğer güzellik ise, Petal Haritalar uygulamasını saat üzerinden de indirip kullanabiliyorsunuz. Böylece gitmeniz gereken yere ne kadar mesafe var, hangi yönden gitmelisiniz saat ekranı üzerinden anbe an kolaylıkla takip edebiliyorsunuz. Bu da hem pratik bir yöntem hem de size zaman kazandırıyor.

Ve tabii ki E sim özelliği. Bu, cihazın bünyesinde dahili olarak gelen bir özellik ve destekleyen bir operatör sayesinde saat üzerinden telefon görüşmeleri gerçekleştirebilir, internete bağlanabilir, bildirimler alabilir ve uygulamalar indirebilirsiniz.

Tabii ki akıllı saatler aracılığıyla attığımız adımdan yaktığımız kalori miktarına kadar pek çok detayı takip edebiliyoruz. Bu tarafta çeşitlilik ve doğru saptamalar önemli.

Watch 3 Pro, TruSeen 4.5+ teknolojisi sayesinde kanınızdaki oksijen oranını ölçebiliyor. 7 gün 24 saat boyunca kalp ritminizi takip eden ve size önerilerde bulunabilen gelişmiş bir üründen söz ediyoruz.

Örneğin, biraz rahatlamaya mı ihtiyacınız var? Saat üzerinden nefes egzersiz programını aktifleştirerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

OTA güncellemesinin sonrasında, ürüne cilt sıcaklığını ölçme, yani ateşinizi ölçme özelliği de gelecek.

Yine de, Huawei’nin de belirttiği gibi, bu tip ürünlerin tıbbi ürünler olmadığını önemle hatırlatmamız gerekiyor.

Tüm gün yapılan aktivitelerin ardından, uyku düzeniniz de oldukça önemli. Watch 3 Pro; ne kadar uyudunuz, bunun ne kadarı kaliteli ve neler yapmalısınız gibi konularda size bilgiler sunabiliyor.

100’den fazla egzersiz moduna destek veriyor

100’den fazla egzersiz moduna destek veriyor. Bunlardan 15 tanesi profesyonel egzersiz modları ve tabii ki neler yapabileceğiniz konusunda size öneriler ve hedefler de sunuluyor.
Örneğin, açık havada koşma, yürüme, tırmanma, patika koşuları, bisiklet, açık suda yüzme ve triatlon gibi egzersizler.

İç mekânda ise, koşu, bisiklet, havuzda yüzme, serbest antrenman, eliptik ve kürek çekme gibi seçenekler mevcut.

Diyelim ki yolda bir süre yürüyüş yaptınız. Saatiniz durumu otomatik olarak algılıyor ve egzersiz moduna geçiş yapabileceği bilgisini sizle paylaşıyor.

Diyelim ki düştünüz. Saat, bu tip can sıkıcı durumları da algılayabiliyor ve ekrana “Yardım çağırayım mı?” ibaresini getiriyor. Eğer ihtiyacınız varsa, bu seçeneği işaretleyerek yardım çağırabiliyorsunuz.

Watch 3 Pro, 790mAh pile sahip. Saat, yaklaşık 3 saatte tamamen şarj oluyor ve şarj için beraberinde gelen yatağı kullanabilirsiniz.

Bunun haricinde, Qi standardına sahip bir pad aracılığıyla ya da ters şarj özellikli bir Huawei telefon aracılığıyla da şarj edebileceğinizi belirtelim. Yani pek çok seçenek sunulmuş.

Ürün, tek şarj ile “akıllı mod”dayken 5 güne kadar kullanım ömrü sunuyor. “Ultra uzun pil” modunu tercih ederseniz, tek şarj ile 21 günü bile görebilirsiniz.

Bu arada, saati 10 dakikada %20’ye kadar şarj edip günün geri kalanında rahatlıkla kullanabilmeniz mümkün.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

TCL 20 SE akıllı telefon incelemesi: Büyük ekran, devasa pil