Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme

g ew w

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Watch 4 Pro Space Edition akıllı saat, şirketin yakın zamanda görücüye çıkardığı üst seviye teknoloji çözümlerinden bir tanesi. Gerek tasarımı gerekse de sunduğu teknik özellikler itibarıyla tam bir amiral gemisi modeli o. Bir düşünün;

Bazı kullanıcılar, uygun fiyatlı akıllı saatlerle yol almak ister. Çünkü kalori takibi ve birkaç spor modu yeterlidir onlar için.

Bazı kullanıcılar ise, gün içinde (Özellikle de iş esnasında) gelebilecek bildirimlerin takibini daha kolay yapabilmek için ve geceleri uyku kalitesini ölçebilmek için akıllı saatlere başvurur. Tabii örnekler artırılabilir.

Bazı kullanıcılar ise, yalnızca günümüzü değil, geleceği de düşünerek hareket etmek ister. Adım takibinden gelen bildirimlere, uyku takibinden eSIM desteğine, solunum kontrolüne kadar ulaşabileceği her özelliği avucunda ister. Dolayısıyla bu ürünü hem iş hayatında hem de özel yaşantısında yanından ayırmak istemez, bir nevi yaşam koçu gibi ondan yardım almak ister. İşte bu açıklamaya uygun bir akıllı saat olarak Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ı gösterebiliriz ve şimdi isterseniz detaylarına birlikte bakalım.

Huawei’nin şimdiye kadar ürettiği en sağlam akıllı saat

Ürün, şimdiye dek gördüğümüz en şık akıllı saatlerden bir tanesi. Bunun yanında çok sağlam olması da cabası. Öyle ya, yalnızca ofis ve evde değil, çoğu kez dış mekânlarda, hatta bazen zorlu koşullarda da kullanmanız gerekecek. Gövdenin çizilmesini, camın hasar görmesini istemezsiniz, değil mi?

Saatimizde safir cam, seramik arka kasa ve havacılık sınıfı DLC titanyum malzemeler kullanılıyor. Unutmadan, bu ürünün EN 13319 dalış sertifikası var. Yani tuzlu sudayken 30 metre derinliğe kadar sorunsuz çalışıyor. Normal suda ise 50 metre derinliğe kadar sorunsuz çalışıyor. Deniz meraklılarına duyurulur! Bu sayede şimdiye dek deneyimleyebileceğiniz en sağlam mobil ürünlerden bir tanesine merhaba diyebilirsiniz.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition, 12,9mm kalınlıkta ve kayış hariç 68 gram ağırlıkta. Gri renkte titanyum örgü kayışa sahip olan saat, gerçekten çok hoş görünüyor ve kutuda bu kayışı daha da büyütebilmeniz için ek örgü de mevcut. Zaten kullanılan yeni sistem sayesinde kayışları tek dokunuşla saatten çıkarmak mümkün. Bunun için arka tarafta, kayışların monte edildiği noktadaki fiziksel düğmeye basmanız yeterli. Bilek ölçüsünün 140-210 mm olduğunu da belirtelim.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme

Hem Android hem de iOS uyumlu

Huawei Watch 4 Pro Space Edition, hem Android hem de iOS cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Tabii en iyi deneyim için güncel bir Huawei akıllı telefonunuz olmalı. Öte yandan, Huawei’nin resmi uygulama mağazasına giderek güncel Sağlık uygulamasını indirmelisiniz. Eğer bir profiliniz varsa, kullanıcı adı ve şifrenizle login olabilirsiniz. Eğer yok ise, ücretsiz olarak yeni bir profil oluşturmalısınız. Böylece gündelik aktiviteleriniz, egzersiz programlarınız, uyku evreleriniz ve dahasıyla ilgili pek çok bilgiyi detaylıca takip edebilirsiniz.

Öte yandan, Sağlık uygulaması üzerinden saatinizin yazılımını güncelleyebilir, saat yüzlerini değiştirebilir, uygulama bildirimleri tarafında düzenlemeler yapabilir ve daha pek çok imkâna erişebilirsiniz.

Harika bir ekrana sahip

Ürünümüzünü 1.5 inç değerde, LTPO AMOLED teknolojisi üzerine inşa edilen daire ekranı var. 466 × 466 çözünürlük ve 310ppi değerleri sunuluyor. Gayet parlak bir ekran ve dış mekânda, güneş altında kullanmanız gereken anlarda da yeterli belirginlik mevcut.

Şimdiye kadar deneyimlediğimiz en güzel saat ekranlarından bir tanesinin bu olduğunu söyleyelim. Her şeyden önce bu ekran, küre tipi – merkezi bir tasarımda. “Bu da ne demek?” derseniz, kısaca açıklayalım.

Ekranın tam ortasından yanlara doğru hareket ettiğinizde, aşağıya doğru iniş yaptığınızı hissedeceksiniz. Evet, ekranın ortası, aynı zamanda zirve, en yüksek nokta olarak belirlenmiş ve oradan aşağıya doğru iniyorsunuz. Küre tipi bir ekran ve kullanılabilirliğe olumlu anlamda katkı sunuyor.

Saatin arayüzü zaten çok güzel ve geçişler çok akıcı. Hem saatin dahili hafızasında hem de telefonunuza kuracağınız Sağlık uygulamasında pek çok farklı saat yüzü de sizi bekliyor.

Tabii saat çerçevesinin sağ yan tarafına baktığımızda, önceki modellerden de tanıdığımız yuvarlak ve dikdörtgen fiziksel tuşlarla karşılaşıyoruz. Yuvarlak tuşa ister basarak menüye geçiş yapın, isterseniz de yukarıya ya da aşağıya doğru döndürerek logo boyutlarını değiştirin, liste görünümündeyken kolaylıkla gezintiye çıkın. Alt kısımdaki tuş ise, kısayol tuşu olarak kullanılabiliyor ama bu kez dikkat çekici bir güncelleme de söz konusu. Artık sadece tek kısayol yok. Birden fazla seçenek mevcut ve ayarlara giderek sağlık uygulamalarını ve egzersiz modlarını kendiniz atayabiliyorsunuz.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme

eSIM destekli akıllı saat

Evet, Huawei Watch 4 Pro Space Edition’da eSIM desteği de var. Ürünü isterseniz telefonunuzla bağlantılı kullanabiliyor, gelen aramaları yanıtlayabiliyor ya da saat üzerinden reddedebiliyorsunuz. Dahili hoparlör ve mikrofon sisteminin iyi çalıştığını, iç mekân deneyimlerinde tatmin edici sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz. Öte yandan, eSIM desteğiyle sadece saatiniz için ayrıca bir numara alabilir ve saatinizi de ikinci bir telefon olarak kullanabilirsiniz. Tabii bu noktada operatörlerin destek sunması önemli.

Saate öksürmek derken?

Henüz ortada Huawei Watch 4 Pro Space Edition yokken, birkaç sene önce bazı söylenti haberler okumuştuk internette. Saate doğru öksürerek sağlık kontrolünün yapılabileceğinin söylenildiği haberlerdi bunlar. Ve şimdi böyle bir şeyi yapabiliyoruz gerçekten. Evet, ilk başta ilginç gelebilir ama sırf bu sağlık tarama sistemi için ses analizi de başta olmak üzere Huawei’nin çeşitli teknolojiler üzerine yatırımlar yaptığını söylememiz lazım.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition’a öksürebilir ve solunum tarafında sunulan kontrol imkânlarını deneyimleyebilirsiniz.

Hoşumuza giden bir diğer detay ise, kapsamlı sağlık analizleri imkânı. Bu sistem sayesinde 1 dakikada sağlık taraması yaptırabiliyorsunuz.

Mobil sağlık istasyonunuz

Saat, HUAWEI TruSeen 5.5  teknolojisiyle nabız takibi yapıyor. Solunum değerleriniz hakkında bilgiler paylaşıyor, uyku kalitenizi gösterip yapabilecekleriniz hakkında tavsiyelerde bulunuyor. Bitti mi? Tabii ki hayır. Bu saatte EKG de var. Evet, doğru okudunuz. Yaptığınız tüm analizleri, hem saat ekranından takip edebilir hem de daha fazla detayı Sağlık uygulamasında görebilirsiniz.

Ve şu önemli bilgiyi de hatırlatmakta yarar var. Bu tip cihazlar, tıbbi cihazlar değildir. Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız, en yakın sağlık kuruluşuna giderek tıbbi yardım almanız önemli.

800 800 8E6202A297CD408CFC61598A28A133CA

Yaz tatili için yola çıkacaksanız Huawei Watch 4 Pro Space Edition da size yol asistanlığı yapabilir

Petal Maps’i biliyorsunuz, değil mi? Huawei’nin harita uygulaması ve açıkçası en sevilen uygulamalarından bir tanesi. Bu uygulamayı telefondan bağımsız olarak saatinizde de kullanabiliyorsunuz. Üstelik sürekli saat ekranına dikkatlice bakmanıza gerek yok. Hem sesli komutlar var hem de yön değiştirmeniz gerektiğinde, ekranda büyük yön işaretleri gösterilerek yol odağınızı bozmadan size yardımcı olabiliyor.

Eh, yaz aylarındayız ve yavaş yavaş tatil için gün sayıyoruz. Kimilerimiz uçakla, kimilerimiz otobüsle… ama kimilerimiz de kendi motosikletleri ve arabalarıyla yola çıkıyor. Özellikle de motor ve araç kullananlar için işe yarar konumda yer alacağını düşünüyoruz.

Gelelim kablosuz bağlantılar ve pil detaylarına

Cihazımızda Bluetooth 5.2, NFC ve çift bant beş sistemli GNSS teknolojileri de mevcut.

Ürün, yoğun kullanımda tek şarj ile 4 günü geride bırakmanıza imkân sunuyor. Eğer gündelik kullanım tercih edenlerdenseniz, tek şarj ile 1 haftayı geride bırakmanız daha kolay olacaktır. Huawei, ultra uzun pil ömrü modundayken saatin tek şarj ile 21 günlük deneyimin elde edilebileceğini de belirtiyor.

Saati beraberinde gelen manyetik şarj yatağıyla kolaylıkla şarj edebiliyorsunuz.

Ürüne aşağıdaki adresten erişebilirsiniz.

https://consumer.huawei.com/tr/wearables/watch-4-pro-space-edition/buy/

Fiyat ve hediye bilgilerini de paylaşmak gerekirse:

Peşin fiyatına 9.333,00 x 3 ay taksit veya 27.999,00

2.499 TL değerinde FreeBuds 5i hediyesiyle

2.999 TL değerinde Hediye 1 Yıl Ekstra Garanti

1.000 TL indirimli FreeClip

AW4PROS kupon kodu ile 1.000TL ekstra indirim.

Mcdodo HP-3490 Type-C kablolu kulaklık ve 140w GAN5 Pro hızlı şarj adaptörü