Huawei Temmuz ayında 6G teknoloji için test uyduları başlatacak

Huawei Temmuz aHuawei Temmuz ayında 6G teknoloji için test uydularını başlatacakyında 6G teknoloji için test uydularını başlatacak

5G altyapısı, gelişmekte olan ülkelerde yaygın olmasa da, akıllı telefonlar gibi tüketici elektroniği konusunda destek sunmaya gelince 5G teknolojisi artık ana akım haline geldi. Huawei çıtayı bir tık daha yükseltip 6G üzerine çalışmaya başlıyor.

5G iletişim teknolojisi kilometre taşına ulaştığında, şirketler artık yeni nesil teknoloji olan 6G üzerinde çalışmaya başladı. Bu segmentteki liderlerden biri olan Çin devi Huawei, şimdi bir sonraki adıma doğru ilerliyor. Çin’den gelen ve Huawei ile yakın bağları olan Chang Shumajun’u kaynak olarak belirten raporda, Huawei’nin bu yıl Temmuz ayında iki Çinli şirketin ortaklığıyla birlikte iki uydu fırlatmaya hazır olduğu belirtiliyor. Şirketin geliştirdiği 6G ağ teknolojilerini doğrulamayı hedefliyor.

6G doğrulaması için uyduların piyasaya sürülmesiyle Huawei, 6G teknolojisi için küresel olarak Araştırma ve Geliştirmede büyük bir liderliğe sahip olacak. Lansman, Huawei, China Mobile ve ulusal bir uzay firmasının ortak çabası olacak. Bu, Çin’in ağ oluşturma ve anahtarlama gibi temel teknolojileri için büyük bir öneme sahip olacak. Uzmanlar, 6G teknolojisinin 5G’den sonra 50 kat olacağına inanıyor. Sinyal iletmek için baz istasyonlarına dayanan 5G ağlarının inşası ile karşılaştırıldığında, daha yüksek frekanslar ileten 6G ağları, düşük penetrasyonun olacağı baz istasyonları yerine iletişim için uydu kullanımına ihtiyaç duymakta.

Huawei Temmuz ayında 6G teknoloji için test uydularını başlatacak

Huawei’nin dönüşümlü başkanı Xu Zhijun, bu ayın başlarında teknoloji devinin 2030‘da 6G ağlarını başlatacağını ve 6G teknolojisinin ne olduğunu sektöre açıklamak için yakında 6G ile ilgili bir teknik inceleme yayınlayacağını duyurdu. Çin, dünya çapında 5G ayak izi söz konusu olduğunda lider ve 6G geliştirme çabalarında muhtemelen daha fazla liderliğe sahip olacak. ABD’nin yaptırımları nedeniyle önemli kısıtlamaların olduğu zamanlarda bile Çin’in ve Huawei’nin ilerlediğini görmek etkileyici.

Oppo Smart Tag geliyor! Akıllı etiketler yaygınlaşıyor