Huawei Tag fiyatı belli oldu!

Huawei Tag fiyatı

Teknoloji dünyasının yasaklı ismi Huawei, kendi imkanlarıyla var olma savaşı vermeye devam ediyor. İşte Çinli şirket tarafından yeni geliştirilen kayıp eşya bulma aleti: Huawei Tag.

Huawei Tag fiyatı belli oldu! Huawei bir dönemin en popüler ve en güçlü teknoloji markalarından biriydi. Hatta Çinli şirket, geliştirdiği akıllı telefon ve tabletler sayesinde piyasanın en önemli isimlerinden biri olan Samsung’un gelecekteki halefi olarak gösteriliyordu. Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump tarafından casusluk suçlamasına maruz kalan ve bu nedenle de Android işletim sisteminin dışına itilen Huawei, bu gelişmeler sonrası büyük ölçüde anakarasına dönmek zorunda kalmıştı.

Huawei Tag fiyatı

İşte geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemi sayesinde yavaş yavaş yeniden kabuğundan çıkmaya başlayan Huawei, sektörün önde gelen isimlerinin ürünlerine alternatif modeller üretmeye de başladı. Çinli şirket tarafından tanıtılan en yeni ürün, Apple’ın çokça tartışılan AirTag’ına ciddi bir rakip olabilir. Bilindiği üzere öncelikli amacı kayıp eşyaları bulmak olan Apple AirTag, daha çok takip ve taciz amacıyla kullanılmaya başlanınca her kesimin tepkisini çekmeye başlamıştı.

Huawei Tag fiyatı

Huawei Tag fiyatı belli oldu!

Bununla birlikte yeni düzenlemelerle bu sıkıntıların önüne geçen Amerikalı teknoloji devi yakında yeni bir AirTag modeli tanıtabilir. İşte Huawei ise, Apple’ın bu yeni hamlesinden önce 32 x 31,2 x 5,6 mm boyutlara ve 6 gram ağırlığa sahip yeni Huawei Tag’ını resmen duyurdu.

Huawei Tag fiyatı

Huawei’nin yeni cihazı 1 yıl kullanım ömrü sunan piliyle geliyor. Ayrıca cihazın IP67 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı büyük direnç gösterdiğini de belirtelim. Ancak tüm bunlar cihaz fiyatının yanında oldukça önemsiz detaylar olarak kalıyor. Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre bu cihazdan 1 adet alırsanız 15 dolar, 4 adet alırsanız ise 45 dolar ödeyeceksiniz. Apple AirTag’ın fiyatının 30 dolar olduğu ve 4’lü kampanyasının bulunmadığı düşünüldüğünde bu fiyatların oldukça rekabetçi bir ortam oluşturacağı anlaşılıyor.

Teknoloji devleri artık eskisi kadar rahat olamayacaklar