Huawei P9 GFXBench’te görüldü!

huawei p9

Huawei P9 modeli GFXBench’te görüldü. Cihazın teknik özelliklerinin büyük bir kısmı tekrar netlik kazandı. İşte o detaylar.

Yarın duyurulacak olan Huawei P9 modeli hakkında şimdiye kadar çok sayıda iddia gündeme gelmişti. Telefonun teknik özellikleri hakkındaki soru işaretleri tekrar ortadan kalktı. Çünkü cihaz GFXBench’te görüntülendi.

Huawei P9 teknik özellikleri nasıl olacak?

Huawei P9 teknik özelliklerine ilk olarak ekrandan başlayalım. Cihazda 5.1 inç büyüklükte bir ekran kullanılacak. Bu ekranda 1080 x 1920 (Full HD) ekran çözünürlüğü görüyoruz. Ekranın altında ise HiSilicon Kirin 955 yongası dikkat çekiyor. 8 çekirdekli bu yonganın çekirdekleri 2.5 GHz hıza sahip. Grafik işlem birimi tarafında ise ARM Mali-T880 GPU bizleri karşılayacak.

Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle kutusundan çıkacak olan telefonda 3 GB RAM, 32 GB depolama alanı, 12 MP arka ve 8 MP ön kamera bulunacak. Ancak cihazın arka yüzeyinde iki kamera olacağını hatırlatalım. Yani teknik olarak bu telefonda 3 adet kamera kullanılacak. Kameralar Leica işbirliği ile karşımıza çıkacak. Tüm bu donanım 2900 mAh kapasiteli bataryadan güç alacak.

Görüldüğü üzere cihazın teknik özelliklerinde bir değişiklik şimdilik görülmüyor. İddiaların neredeyse tamamı, GFXBench’teki özellik listesiyle uyuşuyor. Şimdilik gizemini koruyan tek detay cihazın versiyonları. Bu telefon P9 Lite, P9 ve P9 Max olmak üzere üç versiyon şeklinde bekleniyor ve hangi versiyonda hangi özellikler olacağı tam anlamıyla belli değil. Cihaz 6 Nisan tarihinde Londra’da resmiyet kazanacak.

huawei-p9-ozellikleri

Samsung Galaxy S7 inceleme