Huawei P9 ailesinin teknik özellikleri ve fiyatı!

huawei p9 6

Çinli Huawei P9 ailesi önümüzdeki ay resmi olarak duyurulacak. Toplamda üç farklı modelden oluşacak olan bu ailedeki üyelerin teknik özelliklerine ve fiyatlarına birlikte bakıyoruz.

Çinli Huawei’nin 2016 yılı için piyasaya süreceği amiral gemisi Huawei P9 olarak adlandırılacak. Ancak Huawei P9 modeli, bir alt ve bir adet üst olmak üzere toplamda üç versiyon ile karşımıza çıkacak. Bu haberimizde ise Huawei P9, P9 Lite ve P9 Max isimli telefonların özellikleriyle fiyatlarına göz atacağız.

Geçtiğimiz hafta Huawei tarafından yayınlanan bir görsele göre, Huawei P9 ailesi 6 Nisan 2016 tarihinde resmi olarak duyurulacak.

Huawei P9 teknik özellikleri

Huawei P9 modelinde 5.2 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlük suna nbir ekran olacak. 12 MP çözünürlüğünde çift kamerayla donatılacak olan telefonda OIS, lazer odaklama gibi gelişmiş özellikler de bulunacak. 5 MP ön kamera da dikkat çekici.

Kirin 950 yongasından güç alacak olan Huawei P9 modelinde 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı olacak. Huawei EMUI arayüzünün arkasında Android 6.0 Marshmallow sürümü çalışacak. 3000 mAh kapasiteli bataryadan güç alacak telefonun 6.4 mm kalınlığa sahip olması bekleniyor. LTE destekleyen cihazın çift SIM kartlı versiyonu da beklenen telefon yaklaşık 500 Dolar seviyelerinde satışa çıkacak.

Huawei P9 Max teknik özellikleri

İsminden de anlaşılabileceği üzere Huawei P9 Max serinin büyük ekranlı modeli olacak. 6.2 inç ekran boyutunda QHD yani 1440 x 2560 piksel çözünürlük sunacak olan telefon aynı zamanda daha performanslı olacak. Kirin 955 yongası, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı gibi dikkat çekici teknik özellikler var. İşletim sistemi tarafında ise yine EMUI arayüzü ve Android 6.0 Marshmallow dikkat çekiyor.

12 MP çözünürlüğe sahip OIS ve lazer odaklama destekleyen arka kameranın yanı sıra ön kamera ise 8 MP çözünürlükte olacak.  Kalınlık değeri ve batarya kapasitesi ise yine aynı olacak. Yani 6.4 mm kalınlık ve 3000 mAh pil kullanılacak. Serinin büyük versiyonu ise 700 Dolar seviyelerinde satışa çıkacak.

Huawei P9 Lite teknik özellikleri

Sıra geldi serinin rekabetçi ve uygun fiyatlı orta segment modeline. 5 inç ekran büyüklüğü, 1080p (Full HD) ekran çözünürlüğü, 12 MP çift kamera, OIS (optik görüntü sabitleme) ve 5 MP ön kamera bekleniyor.

Telefonun isminin neden “Lite” olduğunu ise kullanılan işlemciden anlıyoruz. Qualcomm Snapdragon 650 yongasıyla gelecek olan telefonda 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı kullanılacak. LTE desteği, çift SIM kart opsiyonu ve 2500 mAh kapasiteli batarya bu telefonla ilgili dikkat çeken diğer detaylardan.

Huawei P9 Lite modeli ise 300 Dolar seviyelerinde satışa çıkacak. Bu fiyat seviyesi ile orta segmentin rekabetçi bir modeli olacağını söyleyebiliriz.

Microsoft’tan Windows 10 Mobil rehberi!