Huawei P9 tasarım şablonu görüldü!

Huawei P9 Tasarımı

Huawei P9 modelinin tasarımına ait olduğu iddia edilen bir şablon basına sızdı. Firmanın yeni modeli nasıl görünecek?

2015 yılı içerisinde yükselişiyle dikkat çeken ve dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumuna yükselen Huawei, bir sonraki modeli P9’un tasarım şablonuyla karşımızda. Cihazın genel hatlarını gösteren bir çizim an itibariyle basına sızdı. Ancak firmadan resmi bir doğrulama gelmediğini belirtelim.

Huawei P9 tasarımı nasıl olacak?

Aşağıdaki görsel, firmaya yakın kaynaklar tarafından basına sızdırıldı. Ancak bu sadece bir iddia. Yani Huawei P9 bu taslaktan çok daha farklı bir tasarımla karşımıza çıkabilir.

Genel hatlarına baktığımızda Huawei P9 modelinin bu şablonda HTC One A9 modeline benzediğini belirtelim. Bu şekilde oval hatlar Huawei tarafında pek alışık olmadığımız detaylardan. Firma gerek P gerekse diğer serilerinde genellikle köşeli hatları tercih ediyor. Ancak bu sefer bir farklılık yapılmak istenmiş olabilir.

Cihazla ilgili bir diğer detay ise fiziksel ana ekran tuşu. Firma yine çoğu modelinde fiziksel bir tuş kullanmıyor onun yerine ekran üzerinden (soft key) bu işlevi sağlıyordu. 3.5 mm ses çıkışı da ilginç bir şekilde aşağı alınmış.

Huawei P9 modelinde 5.2 inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlük sunan bir ekran bekleniyor. Cihaz, gücünü HiSilicon Kirin 950 yongasından alacak. Ön ve arkasında 12 MP kameralarla gelecek olan Huawei P9, tüm bu donanımı 3000 mAh kapasiteli piliyle besleyecek. Cihazın önümüzdeki ay MWC 2016’da resmiyet kazanması bekleniyor.

Huawei P9 Tasarımı

Microsoft Teşvik Primi verecek!