Huawei P60 Pro’nun özellikleri sızdırıldı

Huawei P60 Pro

Mart ayında piyasaya sürülmesi beklenen Huawei P60 Pro’nun teknik özellikleri sızdırıldı. Huawei’nin yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 ile geliyor.

Bildiğiniz gibi Huawei’nin merakla beklenen Huawei 60 serisi akıllı telefonlarını mart ayında piyasaya sürmesi bekleniyor. Çinli telefon üreticisinin yeni amiral gemisi akıllı telefonları olacak Huawei 60 serisi, son dönemde üst üste çeşitli sızıntılara konu oluyor. Bu sızıntılara dün bir yenisi daha eklendi. Bu kez de Pro modelinin teknik özellikleri sızdırıldı.

Gelen bu son bilgiler, Huawei P60 Pro’nun tahmin edildiği gibi Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağını doğruluyor. Zaten bildiğiniz gibi şu sıralar çıkan neredeyse tüm Android amiral gemileri bu yonga setini kullanıyor. Bu yüzden P60 Pro’nun da bunu kullanması sürpriz değil.

Huawei P60 Pro

Öte yandan gelen bu son sızıntı, telefonun 6.6 inçlik OLED bir ekrana sahip olacağı yönündeki söylentileri de doğruluyor. Bu ekranın yenileme hızının 120 Hz, çözünürlüğünün ise 1440p olacağı söyleniyor. Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Sızdırılan bilgilere göre bu bataryanın şarj hızı 100 W, kablosuz şarj hızı ise 50 W olacak

Telefonun üçlü arka kamerasının 50 megapiksellik ana lensinin Sony IMX888 olacağı söyleniyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı bir lens ve 64 megapiksellik telefoto lens eşlik edecek. Bu sızıntı doğru çıkarsa Huawei P60 Pro kamerasıyla oldukça iddialı olacak demektir.

Telefonun net çıkış tarihi ve fiyatı gibi detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor.

ChatGPT’nin paralı versiyonu görüldü