Huawei P50 4G’yi, 5G’ye çevirip kullanabileceksiniz

Huawei gelirleri 5G yasağından sonra düşmeye başladı

Huawei, 5G teknolojilerinde dünya lideri olabilir, ancak ABD yaptırımları nedeniyle en azından doğrudan 5G özellikli akıllı telefonlarını gönderemedi. Şimdi buna farklı çözümler getiriliyor.

Örneğin, amiral gemisi P50 serisi, amiral gemisi yongalarla ancak devre dışı bırakılmış/çıkarılmış 5G modemlerle birlikte geliyor. Ancak yeni bir yöntem ile bu eksiklik kısa sürede giderilebilir. 4G cep telefonlarının 5G’yi desteklemesini sağlayacak yenilikçi bir cep telefonu kılıfı, muhtemelen Huawei’nin kendisi tarafından yakında piyasaya sürülecek. Weibo’da yayınlanan bir resimle, blog yazarı @changan olayın bir resmini yayınladı, bu oldukça belirsiz olsa da, ne bekleneceği hakkında bir fikir veriyor.

Kasanın içinde, biri 5G modem bile olabilecek diğer bazı bileşenlerle birlikte bir SIM Kart yuvası var gibi görünüyor. Gönderinin başlığı şu soruyu gündeme getiriyor: “Huawei için üçüncü bir tarafça mı yapılacak?” — bu nedenle, resimdeki vakanın Huawei’den birinci taraf bir birim olup olmadığı belli değil.

Huawei

5G bileşenleri dışında turuncu renkli kasa, yumuşak silikon kaplamasıyla oldukça sıradan görünüyor. 5G bitleri, parçanın kalınlığına katkıda bulunmuyor gibi görünüyor, bu da bir telefonun arkasına tokat atıldığında muhtemelen normal bir kapak gibi hissedeceği anlamına geliyor.

Silikon 5G kılıfın hangi telefon için tasarlandığı da belli değil ancak çoğu kişi bunun Huawei P50 serisi için olduğundan şüpheleniyor.

Kesinlikle çok yenilikçi olsa da, bu bir şirketin telefonunu 5G yetenekleriyle ilk kez güçlendirmesi değil. Birkaç yıl önce bir mod ile Motorola, oldukça ağır olmasına rağmen Moto Z4’e 5G desteği getirdi. Huawei’nin uygulaması henüz net değil ancak Moto 5G modu Qualcomm’dan bir 5G anteni ile geldi.

Galaxy Z Fold 4 ekran altı parmak izi okuyucusuyla gelecek