Huawei P10, 600 Euro’dan ön siparişe sunuldu

huawei p10

Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan modellerden biri olan Huawei P10, normal fiyatının 50 Euro altına ön siparişe sunuldu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Mobil Dünya Kongresi’nde öne çıkan modellerden birisi de Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli P10’du. Huawei P10, MWC sonrasında İspanya ve Hollanda gibi ülkelerde ön siparişe sunulmuştu.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticisi, Huawei P10 fiyatını Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleşen konferansında 650 Euro olarak lanse etmişti. Fakat telefonun Hollanda ve İspanya’da açıklanan ön sipariş fiyatları, bu fiyatın da üzerindeydi. Bu durumun Avrupa genelinde böyle olacağı düşünülürken Almanya’dan gelen haber, Huawei P10 almayı düşünenleri rahatlattı.

Geçtiğimiz gün Almanya’da ön siparişe sunulan Huawei P10. Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulan fiyatın da 50 Euro altında, 600 Euro’dan satışa sunuldu.

Bu durum, Huawei P10’un fiyatının bölgelere göre değişiklik göstereceğinin de en önemli belgesi oldu.

Malum ülkemizdeki döviz kurunun çok yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, 50 Euroluk bir indirimin bile ülkemizde 250-300 TL arasında bir oynama yapacağını söyleyebiliriz.

Özellikle iPhone 8 ve Galaxy S8 için ortalarda dolaşan, 1000 Dolar, 800 Euro gibi fiyatların gerçeğe dönüşmesi durumunda, P10 kullanıcılar için iyi bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.

Şu an için ön sipariş aşamasında bulunan telefonun 20 Mart itibariyle bölgesel bazda satışa sunulması bekleniyor. Huawei P10’un ilk olarak satışa sunulacağı bölgeler arasında Türkiye’de bulunuyor.