Huawei otomobil satışları için kolları sıvadı

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Teknoloji dünyasının önemli markalarından birisi olan Huawei, otomobil sektörüne de el attı. İşte şirketin ilk akıllı otomobili!

Huawei otomobil satışları için kolları sıvadı. Elektrikli otomobil sektörü gün geçtikçe daha da büyüyor. Yalnızca Volkswagen, Citroen, BMW gibi otomobil markaları değil, Xiaomi, Apple gibi akıllı telefon üreticileri de bu sektöre yatırım yapıyor. İşte elektrikli otomobil pazarına girmeye hazırlanan markalardan bir diğeri de Huawei olacak gibi görünüyor. Otomobil şirketi olan SERES ile anlaşma imzalayan Huawei, üst düzey teknolojilerle donatılacak akıllı bir otomobil üretmeyi hedefliyor.

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Huawei otomobil satışları için kolları sıvadı

Ayrıca bu otomobilin piyasaya sürülmesi için öyle çok beklememize de gerek kalmayacak diyebiliriz. Alınan bilgilere göre Huawei ve SERES ortaklığında üretilecek olan bu otomobil, 2023 içerisinde satışa sunulacak.

Huawei imzalı ilk otomobil

Söz konusu iki şirketin hedefi ise 2026 yılına kadar 1 milyonun üzerinde elektrikli otomobil satışı gerçekleştirmek. Elbette bu hedef şimdilik biraz uzak gibi dursa da Huawei ve SERES’in bu konuda oldukça iddialı olduğunu ifade etmek lazım.

Huawei elektrikli aracı

Bu ortaklık yalnızca tek bir otomobil üzerine de oturtulmayacak. Piyasaya sürülecek olan ilk amiral gemisi otomobilin yanı sıra diğer yancı modellerin de üretilip satışa sunulması planlar arasında yer alıyor. Pazarda geri kalmamak için elini hızlı tutmak isteyen Huawei, üretilecek olan otomobili pek çok farklı ülkede satışa sunmak istiyor. Şirketin elektrikli otomobil dünyasında ne derece başarı sağlayacağını ise ancak zaman gösterecek.

OnePlus en ucuz telefon için kolları sıvadı