Huawei nova 13 Pro Performans Testinde Görüldü

Huawei nova 13 Pro

Çok yakında piyasaya sürülecek olan Huawei nova 13 Pro, Geekbench performans testinde görüldü; Telefonun teknik özellikleri ortaya çıktı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei, önümüzdeki günlerde akıllı telefonlarına iki yeni model daha ekleyecek. Son haftalarda çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınan Huawei nova 13 serisi, 22 Ekim’de resmi olarak tanıtılacak.

Artık bu telefonların lansmanına saatler kala, Huawei nova 13 Pro önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Telefon dün Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, lansman etkinliğinden önce Huawei nova 13 Pro’nun bazı özelliklerinin netleşmesini sağladı.

huawei nova 13 1

Telefonun Geekbench’ten aldığı puanlar, nova 13 Pro’nun performansıyla pek çok kişiyi hayal kırıklığına uğratacağını gösteriyor. Zira telefonun performans puanları öncülünün bile altında. Bunun en önemli sebebi ise telefonun yonga seti. nova 13 Pro, Kirin 8000 yonga setinden güç alıyor. Oysa telefonun öncülü bile daha güçlü bir yonga seti olan Kirin 9000s’i kullanıyordu. Geekbench performans testine sokulan versiyonda 12 GB RAM bulunuyor ama telefonun daha düşük RAM’e sahip versiyonları da olacaktır.

Görünen o ki Huawei nova serisiyle amiral gemisi modelleri arasındaki arayı daha da açacak ve nova serisini daha bütçe dostu alternatiflere dönüştürecek. Telefonun öncülünden bile daha düşük bir yonga seti kullanıyor olması başka türlü açıklanamaz.

Huawei nova 13 serisi, dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak: mor, yeşil, beyaz ve siyah. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan görsellere bakılırsa nova 13 serisinin tasarımı, öncülüyle oldukça benzer olacak.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı