Huawei mobil pazardan adeta silindi

huawei freebuds 4 3

2021 yılında neredeyse hiç telefon çıkarmayan Huawei mobil pazardan adeta silindi. Çinli üretici bu yıl satışlarda büyük kan kaybı yaşadı. İşte detaylar.

Çok değil, bir buçuk yıl önce Huawei mobil pazarda liderliğe oynayan isimlerden birisiydi. Hatta belki de ABD ambargoları ile karşılaşmış olmasaydı şu anda zirvede de olabilirdi. Fakat ABD tarafından uygulanan ambargolar yüzünden işler tamamen karıştı.

Bilindiği üzere ABD Huawei’nin lisanslarını iptal etmişti. Bu durum Huawei’nin büyük zarar görmesine neden oldu. Malum Huawei modellerinden Google servisleri kaldırıldı. Google servisleri kaldırılınca bu durum pek çok kullanıcı için sorun haline geldi.

Çünkü Google servislerinin kaldırılması demek, kullanıcıların ücretli olarak satın aldıkları uygulamaların yeni Huawei modellerine aktarılamaması anlamını taşıyordu. Kaldı ki bu kullanıcıların karşılaştığı basit bir sorundu.

Huawei mobil pazardan adeta silindi

Popüler uygulamaları indirmenin bile sorun haline geldiği Huawei modelleri çok hızlı gözden düştü. Bir buçuk sene önce zirveye oynayan Çinli üretici kısa süre içerisinde gözden düştü ve pazar payı adeta eridi.

Açıklanan son raporlara göre Huawei bu yılın ilk çeyreğinde sadece yüzde 4’lük pazar payına erişti. Evet yanlış okumadınız, yalnızca yüzde 4.

Bu yüzde 4’lük satışın çok büyük bir kısmını ise Çin oluşturuyor. Avrupa pazarında ise Huawei’nin satışları rakiplerine göre yok denecek kadar az.

Bakalım HarmonyOS Huawei’yi bu dar boğazdan çıkarmada başarılı olabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Facebook ilk akıllı saatinin bazı özellikleri belli oldu