Facebook ilk akıllı saatinin bazı özellikleri belli oldu

Facebook ilk akıllı saatinin bazı özellikleri belli oldu

Facebook için üzerinde çalıştığı söylenen akıllı saat hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Şirketin bir sonraki donanım hamlesi, fotoğraf ve video çekmek için paslanmaz çelik bir çerçeveden ayrılabilen iki kameralı bir ekrana sahip olabilir.

The Verge’e göre, saat ile çektiklerinizi Facebook hizmetlerinde paylaşabileceksiniz. Buna, 2010’da piyasaya çıktığından beri yalnızca telefon yüklemelerini resmi olarak destekleyen Instagram da dahil. Görüntü biriminin video görüşmeleri için bir ön kamerası ve otomatik odaklamalı 1080p arka kamerası olacağı bildiriliyor. Üniteyi takabileceğiniz üçüncü şahıs aksesuarları olabilir. Bir drone aksesuarı çok mantıklı olacaktır. Facebook’un akıllı saatinin önümüzdeki yaz gelmesi bekleniyor. Facebook’un ilk akıllı saati için ne kadar ücret almayı planladığı henüz belli değil, ancak 400 dolar civarında olabilir.

Facebook ilk akıllı saatinin bazı özellikleri belli oldu

Saatin bir kalp atış hızı monitörü olabilir, bu da şirketin yıllar boyunca kullanıcı verilerini ele alması göz önüne alındığındai bir özellik olabilir. Cihazın ayrıca LTE bağlantısı sunduğu söyleniyor. Bu nedenle, cihazı satın alanların mutlaka bir telefonla eşleştirmesi gerekmeyecek ve bu da Facebook platformunun iPhone ve Android cihazlara olan bağımlılığını bir dereceye kadar azaltacaktır. Bununla birlikte, saat büyük olasılıkla Android’in özel bir sürümünü kullanacak ve muhtemelen beraberinde bir telefon uygulaması gelecek. Rapora göre, akıllı saatin sonraki sürümleri, başka bir ürünle etkileşime girmenin bir yolunu sunacak: artırılmış gerçeklik gözlükleri. Şirket akıllı saat geliştirmeye yaklaşık 1 milyar dolar harcadı.

Android 12 Beta 2, Pixel cihazlarına sunuluyor