Huawei Mate 10, 3 farklı varyasyonla gelecek

huawei mate 10 3

Huawei’nin önümüzdeki ay tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 10, 3 farklı varyasyon halinde gelebilir. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. 16 Ekim’de düzenlenecek olan özel bir etkinlikte tanıtılacak olan Huawei Mate 10 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan son dedikodulara göre, Mate 10 üç farklı varyasyonda satışa sunulacak.

Huawei’ye yakın kaynaklardan alındığı iddia edilen bilgiye göre, Mate 10 geniş bir müşteri kitlesine hitap edebilmesi adına 3 farklı model halinde gelecek. Serinin çatısını oluşturan Huawei Mate 10 Pro, 5.9 inçlik AMOLED ekranı ile diğer iki modelden ayrılacak. Normal model ise 5.9 inçlik Full HD çözünürlüğünde IPS LCD ekrana sahip olacak. Serinin taban modeli olan Huawei Mate 10 Lite ise, aynı orta seviye cihazdaki gibi IPS LCD panel ile gelecek. Lite modelin en büyük dezavantajı ise arka tarafında çift kamera kurulumlu LEICA modülüne sahip olmaması.

Henüz kesinleşmiş olmasa da modeller arasında keskin farklılıklar olmayacak gibi görünüyor. Sadece ekran ve kamera bazında oynamalar mevcut. Öte yandan 3 modelin de Kirin 970 yonga setiyle geleceğini de belirtelim. Modeller arasında nasıl bir fiyat farklılığı olacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Huawei’nin EntireView ekranı ile nasıl bir satış performansı sergileyeceği ise merak konusu.