Huawei Mate 20 özellikleri ortaya çıktı!

huawei mate 20

Huawei’nin önümüzdeki dönemde tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli Mate 20 hakkında bazı bilgiler sızdırıldı. İşte Huawei Mate 20 özellikleri ve diğer detaylar.

Akıllı telefon sektöründe en fazla telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3. firma konumunda bulunan Huawei, şu aralar Kirin 980 yonga seti üzerine yoğunlaşmış durumda. Samsung ve Apple ile birlikte aktif olarak kendi yonga setini üreten 3 firmadan biri olan Huawei, üst segment modeller için tasarladığı yeni yonga setini IFA 2018’de tanıtacak. Ortaya atılan son söylemlere bakılacak olursa, Kirin 980’i taşıyan ilk model Huawei Mate 20 olacak.

Huawei Mate 20 özellikleri ortaya çıktı

Henüz Huawei’nin yeni amiral gemisi modelini tanıtmasına uzun bir süre var. Huawei Mate 20, muhtemelen 2018’in son çeyreğinde tanıtılacaktır. Fakat şimdiden telefonun özelliklerine dair bazı ayrıntılar ortaya çıkmış durumda.

Geçtiğimiz gün sızdırılan bir raporda, Mate 20’nin 3 farklı varyasyon halinde satışa sunulacağından bahsediliyor. Mate 20 Lite, Mate 20 ve Mate 20 Pro.

Genel olarak 3 modelin de Kirin 980 yonga setinden güç alacağı, RAM, dahili depolama, ekran boyutu ve batarya gibi niceliklerin farklı olabileceği belirtilmiş.

Sızıntıya göre Mate 20’nin en az bir modelinde 6GB RAM ve 128GB dahili depolama olacak. Aynı şekilde bu modelde batarya da 4200 mAh kapasitesinde karşımıza çıkacak. Kablosuz şarj özelliğinin de desteklendiği modelde, ekran altı parmak izi okuyucusu özelliği de bulunacak.

Kutudan ilk çıktığında Android P ile çalışacak olan Huawei Mate 20, 6.3 inçlik AMOLED ekrana sahip olacak.

Elbette bu bilgilerin şimdilik bir sızıntıdan ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Galaxy Note 9 satış tarihi belli oldu