Huawei Mate 10’dan Yeni Bilgiler Geliyor

mate 9

“2017 sonbahar phablet” koleksiyonuna bir telefon da Huawei eklemek üzere. Ekim ayında tanıtılacak olan Mate 10 bir kez daha karşımıza çıktı.

Phablet mevsimine girdik. Birçok markanın büyük ekranlı telefon tanıtma heveslisi olduğu şu dönemde Huawei’nin eli de armut toplamıyor. 6.1 inç ekranlı Mate 10’un ayak sesleri gelmeye başladı. 2 gün önce Çinli şirket yayınladığı afişte Huawei P9, P9 Plus, Mate 9 ve P10 ailesine yan yana yer vermiş, hemen yanında ise ismi açıklanmayan dikey çift kamera kurulumuna sahip bir telefon yer almıştı. 16 Ekim’de tanıtılacağı ilan edilen telefonun Mate 10 olduğundan kimsenin şüphesi yok. Ayrıca Evan Blass’e göre cihazın kod adı Marcel.

18.5:9 oranlı 6.1 inç Full HD+ ekran, telefonun belirgin özelliklerinden biri olacak. 10 nm süreciyle üretilen, 2.8 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A73; dört adet Cortex-A53 çekirdekleriyle toplam 8 çekirdekli Huawei üretimi Kirin 970 işlemci, bigLITTLE mimarisi sayesinde çok güç gerektiren ve az güç gerektiren işleri ayırarak görevleri belirli çekirdeklere atayabilecek. Güçlü işlemcinin grafik alanındaki yardımcısı ise Mali G-71 MP8 olacak. Resmileşen dikey çift arka kameranın çözünürlüğü ise 12 MP. İkinci kamera her zaman olduğu gibi renksiz sensöre sahip olacak ve böylece daha iyi renklere sahip fotoğraf çıktıları alınabilecek.

Huawei telefonun lansman tarihini epey önceden açıklanmış oldu. O zamana kadar muhtemelen çoğu firma kozlarını piyasaya sürmüş olacak. Huawei’nin bu modeli son göreceğimiz phabletlerden birisi olacak ve ardından 2018’in teknolojilerini izlemeye koyulacağız.