Huawei Mate 7 Compact Çok Yakında Tanıtılacak

huawei ascend mate7

6 inçlik Huawei Ascend Mate 7’nin düşük boyutlu versiyonu olan Huawei Mate 7 Compact’ın önümüzdeki aylarda resmi olarak tanıtılacağı gün yüzüne çıktı.

Akıllı telefon pazarındaki etkinliğini her geçen gün arttıran Çinli telefon üreticisi Huawei merakla beklenen yeni akıllı telefonu Huawei Ascend Mate 7‘i geçtiğimiz aylarda piyasaya sürmüştü. Son dönemde kullanıcılardan yoğun ilgi gören phablet kategorisine giren Ascend Mate 7, 6 inçlik dev ekranıyla dikkat çekici bir cihaz olsa da büyük boyutlu telefon tercih etmeyen kullanıcılar için uygun bir seçenek olarak görülmedi.

huawei-ascend-mate7

Ancka yeni akıllı telefonunu daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak isteyen Huawei, bu duruma çareyi bulmuş gibi görünüyor. Firmanın Ascend Mate 7’nin düşük boyutlu versiyonu olan Huawei Mate 7 Compact‘i Mart ayı başında Barselona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress 2015 kapsamında resmi olarak tanıtmayı planladığı ortaya çıktı. Huawei Mate 7 Compact’in donanımsal özellikleri şimdilik belirsizliğini koruyor olsa da, telefonun 5.5 inç boyutunda olabileceği söyleniyor.

Öte yandan Huawei’nin Mate 7 Compact’ta Ascend ismine yer vermemiş olması, firmanın gelecek telefonlarında Ascend ismini kullanmayacağı yönündeki iddiaları doğrulamış oldu.

Qualcomm Samsung’un Gönlünü Almaya Çalışıyor