Huawei Mate 10 için yeni tanıtım videosu

mate 10

Huawei’nin 16 Ekim’de tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 10 için yeni bir tanıtım videosu yayınlandı. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerinde yoğunlaşmış durumda. 16 Ekim’de düzenlenecek olan özel bir etkinlikte tanıtılması beklenen Huawei Mate 10, özellikle yapay zeka alanında çığır açacak nitelikte bir telefon.

Bilindiği üzere, şimdiki akıllı telefonlarda kullanılan AI asistanları genel olarak internet üzerinden sunucular vasıtasıyla bilgi üretiyor. Yani telefonunuz çevrimdışı olduğunda, AI asistanınız da çevrimdışı oluyor.

Fakat Huawei’nin Kirin 970 yonga setinde kullandığı yeni bir sistem sayesinde, AI asistanı kendi cevaplarını kendisi üretecek. Yani başka bir değişle, ağa bağlı olmasanız bile sesli asistana yönelttiğiniz bazı sorulara mantıklı yanıtlar alabileceksiniz.

Huawei, Mate 10’un diğer telefonlardan farklı olan bu yönünü açığa çıkarmak için yeni bir tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan video, Mate 10’un bir akıllı telefondan ziyade, düşünen bir makine olduğuna vurgu yapıyor. İlgili videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Öte yandan, Huawei Mate 10 yeni teknik donanımıyla olduğu kadar tasarımıyla da göz dolduracağa benziyor. Zira cihaz, Çinli üreticinin ince çerçevelere sahip ilk akıllı telefonu olacak. Huawei’nin Entireview ismini verdiği bu ekran teknolojisinin Samsung’un Infinity Display’i ve LG’nin Full Vision teknolojisi karşısındaki başarısı da merak konusu. Bakalım Huawei Mate 10, bu etkileyici özellikleri sayesinde, iPhone X karşısında başarılı olabilecek mi?