Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Trump dönemi yaptırımları şirketi zor durumda bırakmadan önce, Huawei kısaca dünyanın en büyük telefon üreticisiydi. Şirket hem Samsung’u hem de Apple’ı gönderilerde geride bırakmıştı. Şimdi ise durum değişti.

O zamandan bu yana ne kadar düştüğünün bir işareti olarak, Huawei bu hafta en büyük yerel rakibi ile bir patent çapraz lisanslama anlaşması imzaladığını duyurdu. OnePlus’ın ana şirketi ve Çin’in en büyük elektronik üreticilerinden birinin yan kuruluşu olan Oppo, artık Huawei’nin gıpta ile bakılan 5G patentlerinin küresel haklarına sahip.

Huawei, en büyük Çinli rakibi lisans anlaşması imzaladı

Şirketler anlaşmanın mali şartlarını açıklamadı. Firma geçen yıl patent portföyünden daha agresif bir şekilde para kazanmayı planladığını açıkladığında, telefon üreticilerinden teknolojilerini lisanslamak için cihaz başına “makul” 2,50 ABD Doları talep edeceğini söyledi. Huawei ayrıca, hareket nedeniyle 2019 ile 2021 arasında ek 1,2 milyar ila 1,3 milyar dolar gelir elde etmeyi beklediğini söyledi. Oppo ve Vivo’nun geçen çeyrekte 51 milyondan fazla akıllı telefon sattığını düşündüğünüzde, bu çok büyük bir para.

Aynı zamanda, Oppo bazı kritik teknolojilere erişim elde ediyor. 2021 itibariyle, şirketin 5G patentlerinin yaklaşık yüzde 18,3’ü Standart Temel Patent (SEP) kategorisine giriyor, yani 5G standardı için kritik kabul ediliyorlar. O zamanlar Huawei, dünyadaki herhangi bir şirket arasında en çok kullanılan 5G ile ilgili SEP’lere sahipti. Şirketin bundan sonraki hamleleri ne olacak bekleyip göreceğiz.

vivo Y serisi Android 13 Güncellemesi ile performansını yükseltti