Twitter Topluluk Notları özelliği küresel olarak yayılmaya başlıyor

twitter

Twitter, Cumartesi günü yaptığı duyuruda, Topluluk Notlarını küresel olarak tüm kullanıcılarına sunmaya başladığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Daha önce Birdwatch olarak bilinen özellik, sosyal medya web sitesinin yanlış bilgilerle mücadele etmesi için ilk olarak 2021’de eski CEO Jack Dorsey yönetiminde kullanıma sunuldu. Twitter Topluluk Notları, yanıltıcı tweet’leri çürütmek için kitle kaynaklı bir yaklaşım benimsiyor. Programın bir parçası olan moderatörler, “bağlam” eklemek için tweet’lere notlar ekleyebilir. Normal kullanıcılar daha sonra bağlamı “yararlı” bulup bulmadıklarına oy verebilir. Bugünden önce notları yalnızca ABD’deki kişiler görebiliyordu. Twitter, yakında diğer bölgelerden katkıda bulunanları eklemeye başlayacağını söylüyor.

twitter

Şirketin şu anki sahibi Elon Musk, Community Notes’u “Twitter 2.0” vizyonunun kritik bir unsuru olarak konumlandırdı ve özelliğin “Platformda doğruluğu artırmak için ezber bozan bir şey” olacağını iddia etti. Ancak, herhangi bir kitle kaynaklı özellikte olduğu gibi, grupların partizan görüşlerini desteklemek için aracı kullanması durumunda Topluluk Notlarının geri tepme potansiyeli var.

Topluluk Notlarının küresel olarak kullanıma sunulması, Twitter Blue’nun yeniden lansmanından bir gün önce geliyor. Ücretli hesap doğrulamasında feci bir ilk girişimin ardından şrket, Cumartesi günü yenilenen abonelik hizmetini Pazartesi günü tekrar sunmaya başlayacağını duyurdu. Bu kez, şirket hesaplarına mavi bir onay işareti eklemeden önce abonelerin doğrulama amacıyla bir numara sağlamaları gerekecek.

vivo Y serisi Android 13 Güncellemesi ile performansını yükseltti