Goblin mode yılın kelimesi olarak kayıtlara geçti: Peki nedir bu goblin mode?

Goblin mode yılın

Goblin mode yılın kelimesi olarak oyların büyük bir bölümünü toplamayı başardı. Peki bu kelimenin anlamı tam olarak ne demek?

Goblin mode yılın kelimesi ödülüne layık görüldü. Oxford languages tarafından her yıl düzenli olarak yılın kelimesi belirleniyor. Bu yılın kelimesine baktığımızda karşımıza ilginç bir sonuç çıkıyor. Bu yılki finalistler arasından sıyrılmayı başaran goblin mode birinci oldu.

Finale kalan kelimelerin ise metaverse, istandwith ve goblin mode olduğu ifade edildi. Bunlar arasından goblin mode birinci olmayı başardı. Böylece yılın kelimesi ödülüne layık görüldü. Oyların yaklaşık olarak yüzde 93 gibi bir bölümünü almayı başardı.

Goblin mode yılın kelimesi oldu

Ödül alan bu terim 318 bin 956 oy almayı başardı. Son zamanlarda bu terimi çok daha sık bir şekilde duyuyoruz. Hatta Twitter’da sık sık karşımıza çıktığını da söyleyebiliriz. Terimin anlamına baktığımızda ise karşımıza toplumsal normları reddederek istediği gibi davranan kişiler için kullanıldığı görülüyor.

Goblin mode yılın

Oxford language bu terimi biraz daha farklı bir şekilde ifade ediyor. Yapılan açıklamada, “pişman olmadan, tembel pasaklı veya açgözlü keyfine düşkün sosyal normlar ve beklentileri reddeden bir davranış türü” olarak belirlendi. Yani goblin mode bu anlama geliyor.

Pandemi ile birlikte iyice belirginleşti

Aslına bakacak olursak bu terim 2009 yılından beri kullanılıyor. Fakat son bir yılda pandeminin etkisiyle birlikte artık çok daha sık bir şekilde hayatımızda. İnsanlar kendi iç goblinini benimsiyor. Toplumsal normları reddederek kendi iş dünyasından çekilmeyi tercih ediyor.

Her ne kadar Instagram ve Tiktok’ta farklı olarak görünse bile aslında hepimizin içinde bir goblin var. Goblin mode yılın kelimesi seçilmesi boşuna değil. Peki siz bu terimin yılın kelimesi olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Anker 521 Powerhouse : Hiçbir yerde enerjisiz kalmayın