En büyük akıllı telefon şirketi belli oldu! Zirvede kim var?

En büyük akıllı telefon şirketi yeni

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketi olarak ismini altın harflerle yazmayı başaran şirket sonunda belli oldu. İşte liste ile ilgili merak ettiğiniz bütün detaylar.

Birçok kişiye en büyük akıllı telefon şirketi kimdir diye sorulsa, muhtemelen gelen cevaplar Samsung veya Apple olacaktır. Bu insanların büyük oranda haklı olduğunu söyleyebiliriz. ABD’nin küresel olarak Huawei ile ticareti yasaklaması firmanın satış ve pazarlama alanını ciddi şekilde düşürdü. Hem Android işletim sisteminin kullanılamaması hem de Google hizmetlerinden yararlanamama gibi bir problem, bir firmayı batırmaya yeter. Ancak ilk defa bu kadar fazla üstüne gidilen akıllı telefon şirketi inanılmaz bir başarı gösterdi.

Huawei rekor bir yükseliş sağladı

Küresel çapta önemli araştırmalar yapan Counterpoint Research, Huawei şirketinin Nisan ayı bazında pazar payını %19’a çıkardığını söyledi. Böylece şirket ilk sıraya yerleşmiş oldu. Samsung kuruluşunun sıralama içerisinde %17 ile ikinci olduğu ifade edildi. Huawei firmasını dünyanın en iyi akıllı telefon üreticisi yapan, son derece ilginç bir özellikti.

En büyük akıllı telefon şirketi

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Huawei, Çin’de büyük bir satış rakamı yakaladı. Çin merkezli tüketicilere, Google Mobil Hizmetleri pek bir önem arzetmiyordu. Öbür yandan ABD’nin Huawei için getirdiği yasak, vatanseverlik duygusunu tetikledi. Birçok kişi sırf bu yüzden Huawei cihazı satın alınmasına gayret etti.

Huami Huangshan 2 yonga seti tanıtıldı!

Tüm bu koşullar birleşince Huawei dünyanın en büyük akıllı telefon şirketi olmayı başardı. Elbette sadece bu yüzden firmanın başarılı olduğunu söylemek haksızlık olur. Aynı zamanda çeşitli kamera ve ekran teknolojileri kullanıcıları bu şirkete çekti. Sizce Huawei şirketinin bu kadar büyük bir satış rakamına ulaşması başka hangi nedenlerden kaynaklanıyor olabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.