Huawei kapaklı telefonlar için beş farklı tasarım üzerinde çalışıyor

Pocket 2 2

Huawei, yakın zamanda dış tarafında dörtlü kamera dizisi bulunan ilk kapaklı tasarım olan Pocket 2’yi piyasaya sürdü. Şimdi, ortaya çıkan yeni patentler, Huawei’nin gelecekteki kapaklı telefonlarının neler içerebileceğine dair bazı ipuçları veriyor.

Patentler nihai ürünlerde kullanımlarını garanti etmese de, bir şirketin tasarım yönü hakkında ipuçları sağlayabilir. 91mobiles tarafından ortaya çıkarılan bu patentler, Huawei’nin gelecekteki kapaklı katlanabilir tasarımı için araştırabileceği beş varyasyonu gösteriyor. Temel katlama mekanizması tüm modellerde tutarlı kalırken, varyasyonlar öncelikle kamera yerleşimine odaklanıyor.

Huawei

Huawei’nin mevcut Pocket 2’si, dörtlü kamera modülü ve kapak ekranı için ayrı bir dairesel kesikle dikey olarak istiflenmiş bir tasarıma sahiptir. Yeni patentler, bunun için gelecekteki alternatiflerin ne olabileceğini göstermektedir:

  1. Yatay Dairesel Halkalar:
    • Bir tasarım, telefonun dış kısmında iki dairesel halkanın yatay olarak yerleştirilmiş olduğunu öneriyor. Bu, Pocket 2’nin dikey tasarımından farklı olarak yatay bir yerleşim sunuyor.
  2. Dairesel Halkalar ve Şerit:
    • Başka bir patent, aynı yatay dairesel halka formatını gösteriyor ancak bu tasarımda arka tarafın üst kısmında bir şerit bulunuyor.
  3. Çapraz Kesikli Tasarım:
    • Üçüncü bir tasarım, çapraz olarak konumlandırılmış farklı boyutlarda iki kesik bulunan bir kapaklı telefonu gösteriyor. Büyük olanın kapak ekranını, daha küçük halkanın ise kameraları barındırdığı varsayılabilir.
  4. Kare Kamera Modülleri:
    • Huawei, dairesel kamera modülleri yerine kare kamera modülleriyle de deneyler yapıyor gibi görünüyor. Bu tasarımda, kapaklı telefon arka tarafında iki kare çerçeveye (yatay olarak düzenlenmiş) sahip.

h1 2

Bu patentler, şirketin Pocket 2’nin çift halkalı tasarımından uzaklaşmayı düşündüğünü gösteriyor. Bu düzenlerin gerçek dünyadaki cihazlara çevrilip çevrilmeyeceği henüz belli değil, ancak şirketin katlanabilir telefon geliştirme sürecine ilginç bir bakış sunuyorlar.

h1 3

Şirketin bu yenilikçi tasarım alternatifleri, gelecekteki katlanabilir telefonlarının estetik ve işlevsellik açısından nasıl evrilebileceği konusunda ipuçları veriyor. Kullanıcıların farklı ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için farklı tasarım varyasyonlarını değerlendiriyor olmaları, Huawei’nin piyasadaki rekabet gücünü artırabilir.

Yeni Apple Intelligence ile ilgili fotoğraflar ortaya çıktı