Huawei’den sonra ZTE de delikli ekran tasarımına geçiyor

zte

Çentikli telefon tasarımının havası kısa sürdü. Artık üreticiler çentiği ortadan kaldırmanın çeşitli formüllerini arıyorlar. Huawei’den sonra ZTE de delikli ekran tasarımı üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefon sektöründeki dengeler çok hızlı değişiyor. Hatırlanacağı üzere 2017 yılında satışa sunulan iPhone X sonrası bir anda çentikli tasarım çizgisi trend halini almıştı. Kısa süre içerisinde diğer üreticilerin de bu tasarım çizgisini benimsemesiyle, ortalık çentikli telefondan geçilmez oldu.

Fakat çentiğin ekran boyutuna ket vurması üreticileri farklı formüller aramaya itti. Bazı akıllı telefon üreticileri, uçtan uca çentiksiz tam ekrana geçiş yaptı. Ön kamera ve bazı sensorler ise kızak yardımıyla kasa içerisine gizlendi.

Çentikten kurtulmanın bir diğer formülü ise çift ekranlı tasarımdı. Telefonun önde olduğu gibi arka tarafında da bir ekran konumlandırıldı. Bu sayede ana kamera aynı zamanda selfie çekimleri için de kullanılabiliyordu.

Şimdi ise çentiği rafa kaldırmak için son formül, delikli ekran tasarımı. Bir süredir Samsung’un üzerinde çalıştığı Infinity-O tasarımı, şu aralar trend olmuş durumda.

ZTE de çentikten vazgeçiyor!

Bilindiği üzere Huawei’nin ekranda deliği olan bir telefon geliştirdiği biliniyor. Şimdi ZTE’de delikli ekran tasarımı için bazı patentler aldı. Yalnız ZTE’nin deliği kamera için değil. Çinli üretici hoparlör için ekran ortasında bir deliğe yer veriyor. En azından mevcut patent görsellerinden ortaya çıkan görüntü bu. ZTE’nin delikli tasarımına dair patent görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

zte

Galaxy F nasıl çalışacak?