Huawei Honor ile olan ilişkisini kesti

Honor V40

Akıllı telefon sektörünün öncü isimlerinden biri olan Huawei, Honor ile olan işbirliğini tamamen bitirdi.

2020 Huawei açısından hayli zorlu geçti. ABD tarafından uygulanan yaptırımlar Çinli üreticinin adeta elini kolunu bağladı. ABD hükümeti sadece Amerika merkezli şirketlerin değil, küresel çapta hizmet veren TSMC gibi şirketlerin de Huawei ile iş yapmasını engelledi.

Hal böyle olunca Huawei de elindeki bazı markaları satmak zorunda kaldı. Bunlardan en büyüğü ise Honor oldu.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Honor, Huawei’nin en büyük yan kuruluşlarından birisiydi. Huawei geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Honor’ı satmak zorunda kalmıştı.

Honor V40

Honor Huawei ilişkisi tamamen bitti

Huawei, Honor’ı satmış olmasına karşın hala Honor’ın bazı ürünleri Huawei’nin online mağazalarında satılmaya devam ediyordu. Fakat geçtiğimiz gün itibariyle Huawei online mağazasından Honor’ın logosunu taşıyan ürünleri de kaldırdı.

Peki şimdi ne olacak? Malum Honor modelleri de Huawei’ye uygulanan ambargodan nasibini alıyordu. Şimdi bu iki şirket arasındaki bağlantı kesildiğine göre Honor modelleri tekrardan Google Play desteğine kavuşabilecek mi?

Açıkçası şimdilik bu konu hakkında net bir bilgi yok. Fakat mantıken düşündüğümüzde Huawei ile Honor’ın bağlantısı kesildiği için Honor’ın mevcut ambargolardan muaf tutulması gerekiyor.

Elbette bunu zaman gösterecek. Zira şu aralar ABD’de işler biraz karışık. Muhtemelen önümüzdeki bir ay içerisinde bu durum netleşecektir.

Önce Apple, sonra Xiaomi, şimdi de Samsung