Huawei HarmonyOS için geri sayıma geçti

Huawei HarmonyOS

Huawei kendi mobil işletim sistemi için geri sayıma geçti. Huawei HarmonyOS yakında güncelleme ile kullanıma sunulacak.

Bilindiği üzere Huawei uzun bir süredir kendi işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa 2020 bitmeden HarmonyOS kullanıcıların beğenisine sunulmuş olacak.

Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor. Dolayısıyla bu durum Huawei’nin elini kolunu bağlamış durumda. Uzun bir süredir kendi uygulama mağazası üzerinde çalışmalarını sürdüren Çinli üretici, şimdi de kendi mobil işletim sistemi için kolları sıvadı.

HarmonyOS ismini taşıyacak olan işletim sistemi Huawei’nin son dönemde satışa sunduğu tüm modeller için kullanıma sunulacak. Yani son telefonunda Google servislerinin yer almadığı tüm Huawei modelleri bu işletim sistemini kullanabilecekler. En azından sızdırılan son söylentiler bu yönde.

HarmonyOS 2.0

Huawei HarmonyOS kullanıma sunuluyor

Sızdırılan son raporlara göre Huawei yeni işletim sisteminin beta sürümünü 2020 bitmeden kullanıma sunacak. Dileyen kullanıcılar beta sürümü indirerek telefonlarına kurabilecekler. Böylece HarmonyOS’i kullanmaya başlayabilecekler.

Bu arada şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. Son 1 yıl içerisinde çıkmış olan hemen hemen tüm Huawei modelleri Google servislerinden yoksundu. Dolayısıyla tüm bu modellerin ilerleyen dönemde HarmonyOS güncellemesi alması bekleniyor.

Açıkçası Huawei bu işletim sistemi konusunda çok iddialı. Hatta şimdiye kadarki en basit ve en kullanışlı işletim sistemi olduğu dile getiriliyor. Elbette bunu zaman gösterecek. Bekleyip göreceğiz.

Galaxy S21 kamera detayları ortaya çıktı