Huawei Freebuds Pro uzun kullanım testi: Performans nasıl, sorun çıkarıyor mu?

Huawei FreeBuds Pro

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Freebuds Pro, an itibarıyla en başarılı gerçek kablosuz kulaklıklardan bir tanesi. Ürün, gerek tasarımı gerekse de özellikleriyle beğeni topluyor.

Huawei Freebuds Pro kulaklıkların her biri yaklaşık 6.1 gram ağırlıktaki kulaklıklar, Bluetooth 5.2 bağlantı teknolojisini kullanıyor ve ister Android telefonunuz olsun ister iOS, yüksek performans vaat ediyor. Çoğumuz için derin bass’lar ve temiz tizlerin yanında, aktif gürültü engelleme ve ortam seslerinin izole edildiği telefon görüşmeleri önemlidir. İşte Freebuds Pro da bunlar için var.

Daha evvel yaptığımız incelememizde, Freebuds Pro’nun tasarımından teknik detaylarına kadar beğenimizi kazandığını belirtmiştik. Tabii bu işin bir de uzun, yani çok daha detaylı kullanım faktörü var. Ürünü yaklaşık 3 aydır hem işte hem de evde kullanıyorum ve şimdi de deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

“Peki uzun kullanım neticesinde, Huawei Freebuds Pro ‘nun avantajları ve varsa sıkıntıları nelerdir?” diye soracak olursanız, size birkaç cevabımız var…

– Ürünün ses seviyesi gayet tatmin edici. Tizler ve bass’lar gayet temiz. Farklı tipte müziklere göre ürünün kendini adapte edebilmesi çok güzel. Dikkatimi çeken bir detay ise, aktif gürültü engelleme modu aktifken bass’ları daha etkili hissedebiliyorsunuz.

– Ürünü yolda yürürken, hafif tempo koşu yaparken ya da kanepede uzanmışken rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Kulakta sağlam bir tutuş hissi var ve hareketlilik, sarsıntılar neticesinde kulaktan düşme yaşanmıyor. Öte yandan, cihazı hafif yağmurlu havalarda da kullandığımı ve bir sorun yaşamadığımı belirtmeliyim.

– Aktif gürültü engelleme modu, gerçekten çok başarılı ve dışarıdan neredeyse hiçbir şey duymuyorsunuz. Örneğin, metroda seyahat ederken, çoğu kulaklığın izole edemediği hızlanma seslerini bu kulaklık ile izole edebiliyorsunuz. Dikkatimi çeken bir diğer detay ise, bu mod aktifken ürünün sunduğu pil performansı fark edilir derecede düşüyor.

Huawei OnlineTabii ki herkesin kullanım alışkanlıklarına göre pil ömründe değişiklikler olur. Kendi kullanım senaryomu paylaşmam gerekirse: Sabah işe giderken 1 saat, akşam eve gelirken de 1 saat kullanım. Bunlara ek olarak bazen de gece Mi Box’a bağlanarak bir film ya da birkaç bölüm dizi keyfi. Tüm bunları yaparken aktif gürültü engelleme modu kapalı. Bu senaryo ile tek şarjla ürünü 5-6 gün kullanabiliyorum. Aktif gürültü engelleme modu açık ise, tek şarj ile 3-4 günlük deneyim mümkün oluyor.

– Bu tip kulaklıklarda korkulan konulardan biri de “Düşerse zarar görür mü?” maddesidir. Bel hizasında iken kulaklıkları iki kez, kutusunu da bir kez düşürdüm. Herhangi kozmetik bir sorun olmadığı gibi çalışma tarafında da bir sorunla karşılaşmadım.

– Ürünün üzerinde yer alan tuşlar nadir de olsa cevap vermeyebiliyor. Bunun üzerine siz tekrar basabiliyorsunuz ve bu sefer de tüm basışları arka arkaya algılayabildiği için karmaşaya yol açabiliyor. Bir keresinde de kulaklıkların kitlendiğine tanıklık ettim, ki kapatıp açınca bu sorun da ortadan kalktı.

– Kulaklıkların taşıma kutusunun iç kısmı bir süre sonra kir ve toz tutabiliyor. Bu sebeple hem kulaklık başlıklarını hem de kutunun içini kısa aralıklarla yumuşak bir bezle temizlemenizi öneririm.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Mi Box S 4K Ultra HD uzun kullanım testi: Performans nasıl, sorun çıkarıyor mu?