Huawei FreeBuds Pro 10 Eylül’de tanıtılıyor

huawei freebuds pro

Huawei’nin AirPods Pro benzeri yeni kulaklığı geliyor. İşte Huawei FreeBuds Pro ile ilgili detaylar.

Şu aralar zor günler geçiren Huawei bir yandan yazılım, bir yandan da donanım ürünleri üzerinde çalışıyor. Bilindiği üzere şu anda Çinli üretici geliştirdiği telefon ve tabletlerde Google servislerine yer veremiyor. Bu durumun başlı başına bir sorun teşkil ettiği söylenebilir. Zira analizler bile Huawei’nin 2021’de dibi göreceğini düşünüyor.

Bunu bir kenara bırakırsak Huawei’nin HarmonyOS üzerine önemli çalışmalar yürüttüğünü de söyleyebiliriz. Hatta bu işletim sistemini kullanan ilk modelin önümüzdeki sene geleceği de iddia ediliyor. Fakat konumuz bu değil.

Huawei FreeBuds Pro bomba gibi geliyor

Huawei 10 Eylül’de yeni bir kablosuz kulaklık tanıtmaya hazırlanıyor. Tanıtılacak olan kulaklık tasarım olarak AirPods Pro ile neredeyse birebir aynı.

huawei freebuds pro

Bluetooth 5.2 desteğiyle gelecek olan kulaklıkta Kirin A1 yonga seti yer alıyor. 52.5 mAh’lık bataryayla gelecek olan bu kulaklıklar 3.4 saatlik şarj ömrü sunacak. Kulaklığın kılıfının ne gibi özellikler sunduğu ise şimdilik bilinmiyor.

Genel olarak bakıldığında FreeBuds Pro’nun başarılı bir görünüme sahip olduğu söylenebilir. Lakin bu profil daha önce Apple tarafından da kullanıldığı için muazzam yorumunda bulunmak doğru olmaz.

Elbette önemli olan kriterlerden birisi de kulaklığın fiyatı. Huawei şimdilik bu kulaklığın fiyatını açıklamış değil. Muhtemelen 10 Eylül itibariyle bu kulaklıkların fiyatı da belli olacaktır.

Realme 7i çıkış tarihi belli oldu