Huawei Enjoy 20e Snapdragon ile geliyor

Huawei Enjoy 20e

Huawei ile Qualcomm arasındaki buzlar eriyor. Giriş seviyesi Huawei Enjoy 20e modelinde Snapdragon yonga seti kullanılacak. İşte detaylar.

Amerika Birleşik Devletleri, Huawei’nin anasından emdiği sütü burnundan getirmişti. Hatta bu süreçte Huawei Honor’u satmak zorunda kalmıştı. Yine de Çinli şirket için bazı umut vadedeci haberler gelmeye devam ediyor. Nitekim bu hafta Qualcomm, ABD makamlarından bir lisans aldığını ve Huawei’ye yonga tedariki için yeşil ışık yaktığını resmen doğruladı.

Doğru, yalnızca 4G destekli işlemcilerden bahsediyoruz; Ancak Huawei artık hayatta kalmak için her fırsatı değerlendirmeli. Bu nedenle, Qualcomm 4G çiplerini satın almayı memnuniyetle kabul edecek.

Bu anlaşma ile Huawei Enjoy 20e modelinde Snapdragon 460 yonga seti kullanılabilecek. Snapdragon 460, 11 nanometre işlem teknolojisi kullanılarak oluşturulan Qualcomm’dan oldukça yeni yonga setidir. SD 460 En yüksek frekansı 1,8 GHz olan sekiz Kryo 240 işlemci çekirdeğine ve bir Adreno 610 grafik birimine sahip.

Honor V40 hakkında ilk bilgiler geldi

Huawei Enjoy 20e’nin 4/6 GB RAM, 128 GB depolama alanı, 10W şarj gücüne sahip 5000 mAh pil ve HD + ekran sunacağı biliniyor. Cihaz, bütçeye uygun bir akıllı telefon, bu yüzden plastik bir kasaya kapatılması şaşırtıcı değil. Huawei Enjoy 20e’nin fiyat etiketi 183 dolardan başlayabilir.

Huawei Enjoy 20e

Qualcomm, Huawei’ye bazı ürünleri tedarik etmek için lisanslara sahip olduğunu resmi olarak onayladı.

Son zamanlarda, Huawei’ye çip tedarik etmek için bir lisans alan şirketlerin raporları gelmeye başladı. Birkaç gün önce Qualcomm’un Huawei’yi tedarik etmek için lisanslar aldığına dair raporlar vardı. Ancak son rapor, Qualcomm’un tüm yongaları Huawei’ye tedarik edemediğini gösteriyor. Akıllı telefon çipleri için şirket, Huawei’ye 4G’nin üzerinde çip tedarik edemiyor. “Daily Business News” de yer alan bir habere göre, Qualcomm raporları resmi olarak doğruladı. Şirketin sözcüsü, “Bazı 4G ürünleri de dahil olmak üzere bazı ürünler için (Huawei’ye) lisanslar aldık” dedi.