Huawei, Apple’ı geride bırakmayı başardı

Ekran Resmi 2019 01 15 18.33.20

Akıllı telefon pazarındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Sektörün en büyük üçüncü ismi konumunda bulunan Huawei, 2018’de Apple’ı geride bırakarak 2. sıraya yükseldi.

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabet mevcut. Pazarında geneline baktığımızda ilk 5 içerisindeki isimlerin genel olarak değişmediğini görüyoruz.

Aslına bakılırsa, birkaç sene öncesine kadar ilk 5 içindeki isimler sıklıkla değişiyordu. Fakat Çinli üreticilerin global pazara açılması sektördeki dengeleri de önemli oranda değiştirdi.

Şu anda dünyada en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren ilk 5 firmanın üçü Çinli üreticilerden oluşuyor.

Zirvede uzun bir süreden beri Güney Koreli teknoloji devi Samsung yer alıyor. İkinci sırada ise geçtiğimiz yıla kadar Apple bulunuyordu. Fakat yeni nesil iPhone modellerinin beklentilerden uzak bir görünüm çizmesi, ABD merkezli üreticinin kan kaybetmesine neden oldu.

Huawei zirve yürüyüşüne devam ediyor

Aynı dönemde Huawei tarafındaki önemli atılımlarda Apple’ın satışlarının düşmesinde önemli bir rol oynadı.

TrendForce tarafından açıklanan bilgilere göre Huawei, 2018’in ikinci çeyreği itibariyle en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren ikinci firma olmayı başardı. Bahse konu grafiğe aşağıdan göz atabilirsiniz.

huawei

Grafikten de net bir şekilde anlaşılacağı üzere Samsung’daki düşüş trendi 2018’de de devam etmiş. Burada dikkat çeken bir diğer isim ise Xiaomi. Çinli üretici 2016 sonrasında önemli bir ivme ile 4. sıraya kadar yükselmiş durumda.

Eğer Huawei bu temposunu bozmazsa bir kaç sene içerisinde Samsung’u da tahtından edebilir.

iPod küllerinden doğacak