HTC Vive Grup versiyonu paketi duyuruldu

HTC Vive Grup versiyonu paketi

Sanal gerçeklik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için HTC Vive Grup versiyonu paketi duyuruldu. İşte detaylar.

HTC Vive, akıllı telefonları ile tanıdığımız Tayvan’lı teknoloji devi HTC’nin sanal gerçeklik pazarına sunduğu gözlüklerden bir tanesi. Ancak cihaz, diğer modellere göre biraz daha yüksek fiyatı ile öne çıkıyor. Ülkemizde de satışta olan cihazın fiyatı, özellikle toplu alımlarda biraz tuzlu olabiliyordu. Toplu alımlarda fiyat bandını daraltmak adına HTC Vive Grup versiyonu paketi duyuruldu.

Kimler toplu şekilde sanal gerçeklik gözlüğü alır diyecek olursanız; teknoloji eğitim veren üniversiteler, özel kurslar, yazılım geliştiricileri ya da sattığı ürünlerini tanıtmak için ihtişamlı yöntem seçen ticari kuruluşları gösterebiliriz. HTC Vive Grup versiyonu paketi, bu gruplara hitap ediyor. Paket, içerisinde 10 tane iş versiyonu gözlük ve her gözlük için 2 adet istasyon ile geliyor. Ancak bu pakete kontrolörler dahil edilmemiş. Engadget’in hesaplamasına göre bu paketin fiyatı 7,257 dolara geliyor. Yine haber sitesinin hesaplamalarına göre bu paket %40 tasarruf sağlıyor.

Bir daha hatırlatalım, HTC Vive Grup versiyonu paketinde cihazın kontrolörleri yer almıyor. Ayrı satılan bu aparatları almak için belli bir miktarın cepten çıkması gerekiyor. HTC Vive, diğer sanal gerçeklik gözlüklerine göre daha kapsamlı bir set. Kontrolörlerin çıkarılmasının kullanımı kısıtladığı düşünülebilir. Evet bu doğru, kullanımı kısıtlıyor. O zaman bu paketi alacak kişilerin ya da kuruluşların gezi turları, ürün tanıtım deneyimleri ve sinema gibi kontrolörlere gerek duymayacak iş alanlarında kullanması daha mantıklı duruyor.

HTC Vive Grup versiyonu paketi, şimdilik sadece Çin’de satışa sunuldu. Programın başarılı olması durumunda diğer pazarlara da gelmesi bekleniyor. Bu arada HTC, bu aralar sanal gerçeklik dünyasını hareketlendiren girişimlere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde firma, HTC Vive Tracker‘i geliştiriciler için satışa sunmuştu.