Galaxy S8 neden bu kadar geç tanıtıldı?

galaxy s8 24

#İŞBİRLİĞİ

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli bugün tanıtılıyor. Peki Galaxy S8 gerçek manada beklentileri karşılayabilecek mi? İşte detaylar.

Samsung çeşitli nedenlerden ötürü yeni amiral gemisi modelini Mobil Dünya Kongresi’nde duyuramadı. Elbette bu durumun temel nedeni Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ta kullanılması planlanan Snapdragon 835 yonga setinin hali hazırda yeteri kadar stoklanamamış olmasıydı.

Yoksa Galaxy S8, Mobil Dünya Fuar’ında da pek ala görücüye çıkartılabilirdi. Örneğin Sony yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ Premium’u MWC’de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Oysa bu telefon muhtemelen Galaxy S8’den de sonra satışa sunulacak.

Aslında Samsung’un Galaxy S8’i MWC’de tanıtmayıp, özel bir etkinlikle tüm dünyaya duyuracak olması tamamen bir pazarlama stratejisinin ürünü. Eğer telefon MWC’de tanıtılmış olsaydı muhtemelen hakkında 5-6 haber yapılacak ve diğer telefon haberlerinin arasında kaynayıp gidecekti. Peki şimdi ne oldu? Sadece MWC’nin sona ermesinden, Galaxy S8’in tanıtılmasına kadar geçen süre içerisinde yüzlerce Galaxy S8 haberi çıktı. Bu telefondan hiç haberi olmayan biri bile, bir şekilde bu haberlerden birine denk gelerek varlığından haberdar oldu.

Samsung son derece zekice bir hamle yaptı. Zira Snapdragon 835’te öncelik kendisinde olduğu için işleri aceleye getirmesinin bir mantığı yoktu. Süreci ne kadar yavaştan alırsa alsın sonuç olarak SD 835 ile çıkacak ilk telefon yine Samsung logosunu taşıyacaktı.

Doğal olarak rakipleri Samsung’u beklemek zorundaydı. Nitekim öyle de oldu. Sony’den, Xiaomi’ye, Nokia’dan, HTC’ye bir çok firma SD 835 kullanabilmek için Samsung’un yeni amiral gemisi modelinin çıkışını beklemekte.

Kısaca özetlememiz gerekirse, Galaxy S8’in geç tanıtılması tamamen bir pazarlama stratejisinin ürünü. Bu şekilde S8 ve S8 Plus bir şekilde teknoloji gündeminin zirvesine yerleştirilmiş oldu. Yani ücretsiz olarak reklam yapıldı. Zira Samsung bu kadar reklam için para harcamaya kalksaydı, şirket bütçesinden önemli bir rakamı bu iş için ayırmak zorunda kalırdı. Bakalım Samsung’un takındığı bu pazarlama stratejisi şirketi hedefine ulaştırabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.