HTC’de işler pek de iyi gitmiyor

HTC Logo

Bu senenin başında 2 yeni modelle kullanıcıların karşısına çıkan HTC’de işler pek de yolunda gitmiyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Tayvan’ın önemli teknoloji şirketlerinden biri olan HTC, akıllı telefon pazarında istediği sıçramayı bir türlü gerçekleştiremiyor. One M8 modeli sonrasında başlayan düşüş, 2017’nin hemen başında satışa sunulan U Play ve U Ultra modelleriyle de devam etti.

HTC’nin klasikleşmiş tasarım çizgisine sahip, parlak kaplamalı yeni cihazları kullanıcılarda beklenilen heyecanı yaratamadı. Dolayısıyla U Ultra ve U Play satışları beklenenin altında kaldı.

Birçok firma Mayıs ayı ile birlikte ilk çeyrek sonuçlarını açıklarken, HTC mali durumuna dair herhangi bir rapor paylaşmadı. Firmadan geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, şirket gelirlerinde yüzde 9, toplam gelirde ise yüzde 6’lık bir düşüş olduğu açıklandı. Bu durum sene başında satışa sunulan U Ultra ve U Play modellerinin beklentilerin çok gerisinde kaldığının da bir göstergesi.

htc

Ortaya çıkan tablo, 16 Mayıs’ta satışa sunulacak olan HTC U 11’in firma için kritik önem taşıdığını gösteriyor. Edge Sense özelliği ile şimdiden kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaran HTC U 11’in beklenen başarıyı gösterip gösteremeyeceği ise büyük merak konusu.

Öte yandan, şirket bünyesindeki zararı azaltmak için kolları sıvayan HTC, Şangay’da bulunan ikinci akıllı telefon fabrikasını sattı. Şirket buradan gelen parayı VR sektörüne aktararak bu alandaki hakimiyetini genişletmek istiyor.