HTC One Max İnceleme

HTCOne manset

#İŞBİRLİĞİ

HTC, Dev Ekranlı Telefon Modasına Uydu

HTC, One modeli ile yakaladığı başarıyı güçlü donanım birleşenlerine sahip olan HTC One Max ile pekiştirmek istiyor. Peki, bu ürün gerçekte ne kadar etkili? HTC One Max inceleme altında.

Samsung, Galaxy Note ile müthiş bir başarı yakaladı. Bu başarı öyle büyüktü ki çok fazla zaman geçmeden Note 2 ve Note 3 adlı ürünler ortaya çıktı. Durum böyle olunca telefon üreticileri büyük ekranlı telefon pazarından pay alabilmek için çeşitli ürünleri geliştirerek gecikmek istemediler. Buna en güzel örnek HTC’nin One Max ürünü. HTC, One ürünü ile piyasada büyük sükse topladı. Ardından One Mini çıkararak başarısını pekiştirdi. Şimdi ise One’un başarısını geniş ekranlı One Max ile sürdürmek istiyor.

HTC One Max, oldukça parlak, kontrast değeri zengin ve renkleri güçlü 5.9 inç’lik bir LCD ekranına sahip. Ürünün işçiliği oldukça sağlam. Buna karşın yeni nesil Snapdragon 800 işlemci yerine One’da da kullanılan Snapdragon 600 işlemcisi kullanılmış.

Kablosuz bağlantı ve LTE teknolojileri destekleyen HTC One Max, sahip olduğu 3300 mAh pili (3 saat’de şarj oluyor) sayesinde kesintisiz 12 saat görüşme yapabiliyorsunuz.   HTCOneMax1

Artılar ve Eksiler

HTC, One Max ile Beats Audio ile olan işbirliğini sonlandırmış durumda. Ses profilinde Beats Audio’nun olmaması, HTC One ile kıyaslandığında, özellikle bas seslerde kalitenin düştüğünü görüyoruz. Yine de ses kalitesinin, benzer ürünlerle kıyasla iyi olduğunu söylemeliyiz.

İki adet kameraya sahip olan HTC One Max, alışık olduğumuz Ultrapixel teknolojisini kullanmış. İşin ilginç tarafı ise bu teknoloji ile birlikte görüntü sabitleyicisini kullanmaması olmuş. Bu da ister istemez fotoğraf performansını olumsuz yönde etkiliyor. Çektiğimiz görüntülerde keskinlik sorunu olduğunu söylemeliyiz.

Arkada  bir kapağa sahip olan One Max, micro SD ve micro SIM yuvalarını burada saklıyor. İşin ilginç tarafı ise pilin sökülüp değiştirilememesi.

Ürünün en büyük eksisi ise üzerinde bulunan parmak izi okuyucusu. Bu parmak izi okuyucusu iPhone 5s ile kıyaslandığında çok başarılı olmadığını söylemeliyiz. Parmak izini çalıştırabilmek için cihazın ekranını açmak gerekiyor. Ardından da parmağınızı düz tutarak yukardan aşağıya kaydırmanız şart. Bu işlem kullanıcıya ekstra bir külfet oluşturuyor.

HTC One Max, parlak ve keskin ekranı ile fark yaratıyor. Yüksek bir performansa sahip olan bu ürün Android 4.3 ve HTC’nin Sense 5.5 arayüzü ile çalışıyor. Üründe beğendiğimiz bir özellik pil kullanım sürenin oldukça başarılı olması. Buna ek olarak Wlan-ac, LTE ve kızılötesi gibi teknolojilerle donatılmış olması da önemli bir artı. Yalnız kameranın çok başarılı olmamasının önemli bir eksi olduğunu da belirtelim. Ergonomisindeki sorunlar ve arka kapağının zaman zaman yerine oturmaması, bununla birlikte Beat Audio teknolojisine sahip olmaması ve parmak izi okuyucusunun çözümden çok sorun yaratması inanılmaz bir dezavantaj oluşturuyor.

HTCOne

 

Teknik Özellikler:

İşlemci: Qualcomm Snapdragon 600
Ekran: 5.9 inç (1080 x 1920 piksel) LCD
Kapasite: 10 GByte
Bellek: 2 GByte
Ağırlık: 219 gr
Boyut: 165x83x11 mm

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”