HP, yapay zeka destekli EliteBook Ultra G1q bilgisayarını tanıttı

EliteBook Ultra G1q

HP , OmniBook X’in yanı sıra başka bir Snapdragon X Elite destekli AI bilgisayar olan EliteBook Ultra G1q’yı da tanıttı.

EliteBook Ultra G1q dizüstü bilgisayar, “atmosferik mavi” renginde sunulmaktadır, 14,22 mm kalınlığa ve yalnızca 1,349 kg ağırlığa sahiptir. 14 inç büyüklüğünde, 2,2K (2240 x 1400) çözünürlüğünde IPS dokunmatik ekranı parlama önleyici kaplamayla donatılmıştır. Ekran, 300 nit parlaklığa ulaşabilir, %100 sRGB renk gamını destekler ve Düşük Mavi Işık sertifikasına sahiptir. Dizüstü bilgisayar, rengiyle uyumlu arkadan aydınlatmalı tam boyutlu bir klavye ve HP Imagepad ile birlikte geliyor.

EliteBook Ultra G1q

OmniBook X’in gücünü aldığı Snapdragon X Elite X1E-78-100 yonga seti, bu dizüstü bilgisayarda da kullanılıyor. Bu yonga seti, 3,4 GHz’e kadar çıkabilen 12 Qualcomm Oryon CPU çekirdeği, 3,8 TFLOPS gücünde Adreno GPU ve yapay zeka yeteneklerini destekleyen Qualcomm Hexagon NPU’su ile donatılmıştır. Güç açısından verimli bu yonga seti, üreticilerin daha az agresif ısı dağıtım sistemine sahip hafif cihazlar sunmasına olanak tanır.

EliteBook Ultra G1q, yapay zeka yetenekleri sayesinde video görüşmeleri sırasında arka plan bulanıklığı ve sanal arka plan özelliklerini sunar. Ayrıca, çağrılar sırasında geçici gürültü azaltma özelliği de mevcuttur.

EliteBook Ultra G1q 2

16 GB LPDDR5X-8400 MHz lehimli bellek ve 512 GB veya 1 TB PCIe Gen 4 NVMe TLC M.2 SSD ile donatılmıştır. Poly Studio desteği ile eşleştirilmiş dört stereo hoparlör ve çift mikrofon bulunmaktadır. Görüntülü aramalar için 5 MP web kamerası sunulmuştur.

59 Whr pil kapasitesine sahip olan cihaz, 65W Type-C hızlı şarj cihazıyla birlikte geliyor.

Kablolu bağlantı için aşağıdaki bağlantı noktalarını sunuyor.

  • 1 x USB Tip-C (40Gbps)
  • 1 x USB Tip-C (10Gbps)
  • 1 x USB Tip-A 3.2 Gen1
  • 3,5 mm ses bağlantı noktası (kulaklık ve mikrofon ikisi bir arada)

Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik açısından, EliteBook Ultra G1q’nin 512 GB depolama kapasiteli versiyonu şu anda şirketin web sitesinde 1699 $ fiyatla satışa sunulmuştur.

Dell yeni mouse olan Silent Mouse MS355’i tanıttı