Horizon Zero Dawn dizisi şekillenmeye başlıyor

Horizon Zero Dawn sistem gereksinimleri

Netflix’in kısa süre önce duyurduğu Horizon Zero Dawn dizisi şekillenmeye başladı. Diziyi kimin hazırlayacağı belli oldu.

Bildiğiniz gibi Hollywood yıllarca oyunları sinemaya uyarlamak için pek çok denemede bulundu ama bunlardan pek azı başarılı oldu. Resident Evil ve Silent Hill gibi birkaç oyun uyarlaması gişede başarı yakaladı ama genelde sonuç hüsran oldu. Assasin’s Creed ve Warcraft gişede aradığını bulamayan oyun uyarlamalarının ilk akla gelenleri.

Sinema dünyasındaki oyun uyarlamalarının sayısı eskiye göre azalmış durumda. Ancak Netflix ve Amazon gibi platformların yükselişiyle birlikte bu kez de oyunlardan uyarlanan dizilerin sayısı artıyor. Daha geçtiğimiz ay yeni Resident Evil dizisi Netflix’te izleyici ile buluştu. Ayrıca heyecanla beklenen The Last of Us dizisi de bu yıl bitmeden HBO’da yayınlanmaya başlayacak.

Üstelik bunlardan sadece yakın zamanda yayınlanacak olanlar. Hazırlık aşamasındaki oyun uyarlamalarının sayısı her geçen gün artıyor. Bildiğiniz gibi Amazon, God of War ve Fallout gibi sevilen oyun serilerinin dizi uyarlaması için hazırlıklara başlamış durumda. Ancak Netflix de boş durmuyor. Hatırlarsanız Netflix de kısa süre önce Horizon Zero Dawn oyunundan uyarlanacak bir dizi izin hazırlıklara başladıklarını duyurmuştu. Sony Business Briefing konferansı sırasında duyurulan bu dizi, şekillenmeye başladı.

horizon zero dawn header 31

Netflix’in sevilen dizilerinden The Umbrella Academy’nin yaratıcısı olan Steve Blackman, geçtiğimiz günlerde Netflix ile birden fazla projeyi kapsayan bir anlaşma imzaladı. İşte bu anlaşmaya konu olan projelerden biri de momentum kazanmaya başlayan Horizon Zero Down dizisiydi. Heyecanla beklenen Horizon Zero Dawn dizisini, The Umbrella Academy ile övgü toplayan Steve Blackman hazırlayacak. Dizinin bir diğer yazarı da Lost Girl ve Killjoy dizilerinin yaratıcısı Michelle Lovretta olacak.

Dune Awakening oyunu yayınlanan fragmanla duyuruldu